Diyarbakır'da Kutlu Doğum mitingi

DİYARBAKIR'da Demokratik Toplum Kongresi (DTK) tarafından oluşturulan 'İnanç Komisyonu'nun düzenlediği 'Kutlu Doğum Haftası' kutlamasında Kürtçe mevlit okundu. HDP Diyarbakır milletvekili adayı Nimettullah Erdoğmuş, "Buradan tutuşturan...

18 Nisan 2015 Cumartesi 17:27
Diyarbakır'da Kutlu Doğum mitingi






DİYARBAKIR'da Demokratik Toplum Kongresi (DTK) tarafından oluşturulan 'İnanç Komisyonu'nun düzenlediği 'Kutlu Doğum Haftası' kutlamasında Kürtçe mevlit okundu. HDP Diyarbakır milletvekili adayı Nimettullah Erdoğmuş, "Buradan tutuşturan meşale bütün Ortadoğu'nun kurtuluşuna inşallah ışık tutacaktır. Karanlıklar dağıldı, zulüm ebediyen bu topraklarda asla ve asla yer bulamayacak" dedi.
DTK öncülüğünde Diyarbakır'ın merkez Bağlar İlçesi'ndeki Nevruz Parkı'nda Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamındaki mitinge Diyarbakır İl Müftülüğü'nden emekli olduktan sonra HDP'den kentte 3'üncü sırada milletvekili adayı gösterilen Nimettullah Erdoğmuş, HDP ve DBP'liler, bölgeden din adamları ile binlerce kişi katıldı. Kürtçe mevlit ve duaların okunduğu mitingde HDP Diyarbakır Milletvekili adayı Nimetullah Erdoğmuş, bir konuşma yaptı. Cumhurbaşkanlığı sarayını eleştiren Erdoğmuş, şöyle dedi:
"Özgürlüğümüzü bize veren, bize bahşeden dinimizi öylesine farklı yaşıyoruz ki, saray değil bir çamur evde yatan Peygamberden sonra bazı sıfatlar adı altında saraydan emirlerle yaşamımızı değiştirdik dinimize de maalesef unuttuk. Bu nevruz meydanından haykırıyoruz ve diyoruz ki, Allah Resulü sallallahu aleyhi ve sellem efendimizin sarayı yoktu. Kendi eliyle yaptığı çamurdan bir evi vardı. Bugün dünyaya saltanat ideolojisinin sembolü olan saraylar dayatarak adeta ihtişamın gücü kuvveti bu şekilde ruhsuz yerleri arayarak esasta köleliğe doğru meyan olarak insanları bu şekilde yönlendirerek İslam dünyasının büyük problemini ilan etmektedirler. Gerçek problemimiz dün neydiyse işte bugün de odur. Bugün de diyoruz ki, köleliğe paydos, efendiliğe paydos, kodamanlığa paydos diyoruz. Eşitliğe, adalete, kardeşliğe, hürriyete omuz omuza vererek hakiki sulh ve barış için fedakarlığa evet diyoruz. Bu halk öyle fedakarlıklarla, öylesine felaketlerle, öylesine bedellerle azadi ve özgürlük uğruna öylesine mücadeleler verdi ki dönüp baktığımıza da şu ümidi ilan etmekten kendimizi alıkoyamıyoruz. Diyoruz ki; bu emeğin, bu uğraşın sonucunda, fedakarlığın neticesinde inanıyoruz ki artık terci saadet doğmak üzeridir. Güneş doğuyor, artık karanlıkların zulmün nasıl ki her şey ölümlüyse, nasıl ki dünyada her şey faniyse diyoruz ve ilan ediyoruz. Buradan tutuşturan meşale bütün Ortadoğu'nun kurtuluşuna inşallah ışık tutacaktır Karanlıklar dağıldı, zulüm ebediyen bu topraklarda asla ve asla yer bulamayacak, bu topraklardan tutuşturulan barış meşaleleri sadece bizim halkımıza değil, sadece Anadolu halklarına değil, tüm Ortadoğu'nun kurtuluşuna ışık tutacaktır."

FOTOĞRAFLI

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.