Doğru beslenme selülitten kurtarır

İZMİR Üniversitesi Hastanesi Diyetisyeni Fatma Baysal, kadınların yüzde 90'ında selülit oluşumunun gözlendiğini belirterek, bunu önleyecek beslenme önerilerinde bulundu. Deniz sezonunun yaklaşmasıyla birlikte kadınlarda selülit tedirginliğinin...

28 Mart 2015 Cumartesi 10:17
Doğru beslenme selülitten kurtarır






İZMİR Üniversitesi Hastanesi Diyetisyeni Fatma Baysal, kadınların yüzde 90'ında selülit oluşumunun gözlendiğini belirterek, bunu önleyecek beslenme önerilerinde bulundu.
Deniz sezonunun yaklaşmasıyla birlikte kadınlarda selülit tedirginliğinin arttığını hatırlatan İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Diyetisyeni Fatma Baysal, kadınların yüzde 90'ında selülit oluşumu gözlendiğini belirtti. Cildin portakal kabuğu görünümüne neden olan selülitin sadece kilolu değil, zayıf veya normal kilolu kadınlarda da görüldüğünü söyleyen Baysal, "Ergenlik, hamilelik ve menopoz döneminde artış göstermekte. Selüliti hormonsal nedenlerle birlikte dolaşım ve sindirim sistemi sorunları, ayrıca sinirsel bozukluklar da da etkilemekte. Bol su, hücre ve dokuları besleyerek toksinlerin vücuttan daha hızla atılmasına yardımcı olur. Rafine şekerler, hayvansal yağlar ve hazır yiyeceklerden uzak durarak aşırı tuz tüketiminizi sınırlandırın. Selülite karşı, maydanoz, brokoli, fasulye, kereviz gibi sebzeler, ananas ve muz gibi meyveler tüketilmesini öneriyorum" dedi.

FOTOĞRAFLI
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.