Doğu-Batı Dostluk ve Barış Rallisi Dalyan'da

Süleyman İLTER-Cihan KAYA/ ORTACA,(Muğla),() - ALMANYA'da 10 Mayıs'ta başlayan ve 28 Mayıs'ta Ürdün'de sona erecek Allgaeu-Orient Doğu-Batı Dostluk ve Barış Rallisi'nin Muğla'nın Ortaca ilçesinde Dalyan Mahallesi'ndeki 18 ülkeden...

22 Mayıs 2015 Cuma 19:52
Doğu-Batı Dostluk ve Barış Rallisi Dalyan'da






Süleyman İLTER-Cihan KAYA/ ORTACA,(Muğla),() - ALMANYA'da 10 Mayıs'ta başlayan ve 28 Mayıs'ta Ürdün'de sona erecek Allgaeu-Orient Doğu-Batı Dostluk ve Barış Rallisi'nin Muğla'nın Ortaca ilçesinde Dalyan Mahallesi'ndeki 18 ülkeden 90 takım ve 252 aracın katılımıyla yapıldı.
Dünyada 10'uncusu yapılan Ralliye, 90 takım, 550 katılımcı, 252 araba ile katılıyor. 12 bin kilometreyi kapsayan, 9 senede dünyanın en iyi rallileri arasında yerini alan ve otoyol veya GPS olmaksızın yapılan Allgau-Orient - Doğu Batı Dostluk ve Barış Rallisi'nin Dalyan-İztuzu etabı yapıldı. Muğla'nın Ortaca ilçesinde bulunan Dünyaca Ünlü Dalyan-İztuzu'da yapılan rallinin Dalyan-İztuzu startını Muğla Valisi Amir Çiçek, Doğu Batı Dostluk ve Barış Rallisi Başkanı Nadir Serin, Rallinin Ana Sponsoru YDA Dalaman Havalimanı Genel Müdürü Hamdi Güvenç ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bayram Akça, birlikte verdi. 
Start öncesi konuşan Muğla Valisi Amir Çiçek, rallinin Dalyan'da yapılmasına emeği geçenlere teşekkür edip, "Muğla'da özellikle yılın 12 ayı turizm etkinliğinin olması gerekir. Buna müsait bir il. İklimiyle, coğrafyasıyla yapısıyla. Bir ralli turizmi ortaya konuyor. Bu da spor turizminin bir çeşididir. Özellikle de Muğla'daki alternatif turizm açılarından biri olan spor turizmini ortaya çıkarıp, uluslararası alana yaymak gerekir. Rallinin adı da çok önemli, 'Doğu-Batı Dostluk Rallisi.' Bu güzelim Dalyan'a Dalaman'a İztuzu'na ve bu civardaki bölgeye geldiler. Hem dostluklarını belirtiyorlar hem bölgeyi tanıyorlar hem de burada misafir olacaklar. İşte turizmin büyük bir etkinliği işte bunun gibi daha alternatif turizm çeşitlerini Muğla'ya yerinde ve zamanında en uygun şekilde sağlayacağız. Bu organizasyonun burada olmasını sağlayan sponsorlara da teşekkür ederim. Çünkü Muğla için Türkiye için büyük bir hizmet yapıyorlar. Gerçekten Türkiye'mizin Akdeniz'i ve Egesi'nin köşesinde bulunan bu güzelim coğrafyada turizmi düne göre daha iyiye doğru taşıyoruz. Dostluğu, kardeşliği oluşturuyoruz. Sadece Türkiye'de değil dünya ülkeleriyle ilgili şu anda ralli alnını gezerken hepsinden aldığım mesaj şudur; 'Biz Türkiye'yi seviyoruz. Elbette bu gibi her organizasyonda biz geliriz' mesajını aldım bu da beni çok sevindirdi" dedi.
12 GÜNDE 7 BİN KİLOMETRE

Doğu Batı Dostluk ve Barış Rallisi Başkanı Nadir Serin ise, Ralli'nin 12 gün önce Almanya'dan başladığını ve Dalyan'a ulaşıncaya kadar 7 bin kilometre yol kat ettiklerini belirtti. Serin, "Dalyan'dan sonra 5 bin kilometre daha giderek Ürdün'e ulaşacağız ve toplam 12 bin kilometre yol yapmış olacağız. Ralliye katılanların tamamı Dalyan'ın tarihi ve doğal güzelliklerine hayran kaldılar" diye konuştu.
İZTUZU'NA HAYRAN KALDILAR
Dalyan merkezden verilen startın ardından ralliye katılan araçlar İztuzu yolunu takibe ederek Radar tepesine ulaştı ve tepeden Dünya Ünlü İztuzu Plajını görüntüledi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.