Doğu'da kar yolları kapadı

Doğu Anadolu Bölgesi'nde kış yüzünü gösterdi. Kar yağışı Ardahan, Kars ve Erzurum’da etkili oldu. Kar ve tipi nedeniyle ulaşım Ardahan-Artvin, Erzurum-Bayburt ve Sarıkamış-Kars güzergahında güçlükle sağlanıyor.

16 Ekim 2017 Pazartesi 22:09
Doğu'da kar yolları kapadı






Doğu'da kar yolları kapadı

Türkiye'nin en soğuk illerinden biri olan Ardahan'da sağanak yağmur yerini kar yağışına bıraktı. Kar ve tipinin etkili olduğu yüksek kesimlerde yollar trafiğe kapanırken, 20’e yakın araç yolda mahsur kaldı.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde kış yüzünü gösterdi. Kar yağışı Ardahan, Kars ve Erzurum’da etkili oldu. Kar ve tipi nedeniyle ulaşım Ardahan-Artvin, Erzurum-Bayburt ve Sarıkamış-Kars güzergahında güçlükle sağlanıyor. Tipi nedeniyle kapanma noktasına gelen yollar Karayolları ekipleri tarafında açık tutulmaya çalışılıyor. Ardahan’ın yüksek kesimlerindeki bazı noktalarda ise yollar ulaşıma kapandı. 20’e yakın aracın mahsur kaldığı yolda iş makineleriyle çalışma yapılarak vatandaşlar kurtarıldı.


Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü, bölgede yer yer kuvvetli kar ve tipinin görüleceğini açıklayarak, görüş mesafesinde azalma, ulaşımda aksama, buzlanma ve don olaylarına karşı uyarıda bulundu.

Anahtar Kelimeler:
Kar Yağışı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.