Doğu Guta'da çocuklar yarım öğünle gün geçiriyor

Suriye'de Esed rejiminin ablukasındaki Doğu Guta'da giderek kötüleşen şartlar, ailelerin geçinmesine imkan vermiyor. Altı çocuklu baba İbrahim Muhammed, iş bulamadığı için çocuklarına günde yarım öğün yemek getirebildiğini söyledi.

03 Kasım 2017 Cuma 12:11
Doğu Guta'da çocuklar yarım öğünle gün geçiriyor






İSTANBUL (AA) - Suriye'nin başkenti Şam'da Beşşar Esed rejimi kuşatmasındaki Doğu Guta'da binlerce aile, çocuklarını okula aç gönderiyor. Altı çocuklu baba İbrahim Muhammed, iş bulamadığı için çocuklarına günde yarım öğün yemek getirebildiğini söyledi.

Suriyeli çocuk ölüm döşeğinde açlık çekiyor'Doğu Guta'da yetersiz beslenen çocukların sayısı ürkütücü boyutlarda'Gıdasızlıktan ölen Suriyeli bebeğin son anları kameraya yansıdıEsed rejiminden 'gerginliği azaltma' bölgelerine saldırıDoğu Guta'da binden fazla aç çocuğun yaşamı tehlikedeEsed güçleri Şam'da okula saldırdıBM'nin Doğu Guta'ya sembolik yardımı tepki çekti

Doğu Guta'da açlık ve ilaç yetersizliğinin pençesinde ailesini geçindirmeye çalışan binlerce babadan biri olan İbrahim Muhammed, bölgedeki durumu AA muhabirine, "kötünün ötesinde" ifadesiyle aktardı.

Esed rejimi saldırılarından dolayı sığındıkları Doğu Guta’da iş bulamadığını aktaran baba İbrahim, tüm umutlarının yardım kuruluşları olduğunu söyledi.

Sabahtan akşama kadar yarım öğün yiyebildiklerini dile getiren İbrahim, "İki buçuk yıl önce buraya saldırılardan kaçarak göç ettik. Doğu Guta’nın durumu kötünün ötesinde. İşsizlik oranı yüksek. İş bulamıyorum. Altı çocuğuma sabahtan akşama kadar yarım öğün yedirebiliyorum. Yardım kuruluşları da olmasa durumuz çok daha kötü, iç acıtıcı olurdu." dedi.

Doğu Guta'da 559 kanser hastası ölüme terkedildi https://t.co/R9OQQJckHO pic.twitter.com/7PgXkYZZmc

— ANADOLU AJANSI (@anadoluajansi) November 3, 2017"Altı çocuğum var, acıktıkları zaman ne yapacağımı bilemiyorum"

Anne Meryem de "Altı çocuğum var, acıktıkları zaman ne yapacağımı bilemiyorum." dedi.

Meryem, yaklaşık 2 buçuk yıl önce Esed rejiminin yoğun saldırıları nedeniyle Şam'ın güneydoğusundaki Deyr Asafir beldesinden kaçarak Doğu Guta’ya sığındıklarını anlattı.

Bu kez de giderek ağırlaşan kuşatma şartlarıyla mücadele etmek zorunda kaldıklarını ifade eden Meryem, "Okula kahvaltısız gidiyorlar. Çocukların algıları düşüyor okulda. Dersten bir şey anlamıyorlar. Nasıl anlayacaklar ki yemezlerse?" ifadelerini kullandı.

Seher bebek de hayatını kaybetti

Esed'in abluka altında tuttuğu Doğu Guta'da gıdasızlıktan 2 bebek daha öldü https://t.co/2rzYnk5MyF pic.twitter.com/FamNgY61ct

— ANADOLU AJANSI (@anadoluajansi) October 22, 2017Açlıktan dersleri anlayamıyor

Ailenin küçük üyesi Hibe, açlığa rağmen devam etmeye çalıştığı okulda derslere odaklanamadığını söyledi. Küçük Hibe, "Muhasarada yaşıyoruz. Sabah erkenden okula yemek yemeden gidiyoruz. Okulda da yemek alamıyoruz. Derslerde başım döndüğü için hiçbir şey anlamıyorum." diye konuştu.

Muhabir: Levent Tok

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.