Doğu Türkistan protestoları sırasında Çin bayrağı yakıldı

Bedir ALTUNOK/ KARS, () - KARS Ülkü Ocakları, Doğu Türkistan'da müslümanlara karşı uygulanan baskı ve şiddeti kınayıp Çin bayrağını yaktı. Ülkü Ocakları İl Başkanlığı, Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı (TÜRKAV) ve...

04 Temmuz 2015 Cumartesi 22:25
Doğu Türkistan protestoları sırasında Çin bayrağı yakıldı






Bedir ALTUNOK/ KARS, () - KARS Ülkü Ocakları, Doğu Türkistan'da müslümanlara karşı uygulanan baskı ve şiddeti kınayıp Çin bayrağını yaktı.
Ülkü Ocakları İl Başkanlığı, Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı (TÜRKAV) ve Kamu Sen üyeleri, Çin'in Doğu Türkistan'da müslümanlara yaptığı uygulamaları kınamak için Kazımpaşa Caddesi'nden Faikbey Caddesi'ndeki at heykeli önüne kadar yürüdü. Ülkü  Ocakları Başkanı Tolga Adıgüzel, burada gruba hitaben yaptığı konuşmada, "Ülkü Ocakları olarak, dün olduğu gibi bugünde zalimin zulmüne karşı soydaşlarımızın yanında olduğumuzu bir kez daha haykırıyoruz. Ülkücüler ve Ülkü Ocakları, Doğu Türkistan davasına müdafii olmaya devam edecekler. Gök bayrağı al bayrak gibi namusları bileceklerdir. Son Ülkücü nefesini vermediği ve kanımızın son damlası akmadığı sürece Doğu Türkistan sevdamızdan vazgeçmeyeceğiz. Acılarını yüreğimizde hissedecek dertlerini derdimiz kabul edeceğiz" dedi. Basın açıklamasının ardından protestoya katılanlar Çin bayrağı yakarak dağıldı. 


FOTOĞRAFLI  

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.