Doğubayazıt mezarlığı PKK'nın propaganda üssü olmuş

Terör örgütü PKK'lıların cenazelerinin gömüldüğü Doğubayazıt Mezarlığı'nda, mezar taşlarına örgütü öven sözlerin yazılması tepkilere neden oldu.

19 Aralık 2015 Cumartesi 20:23
Doğubayazıt mezarlığı PKK'nın propaganda üssü olmuş






Doğubayazıt mezarlığı PKK'nın propaganda üssü olmuş


Terör örgütü PKK'lıların cenazelerinin gömüldüğü Doğubayazıt Mezarlığı'nda, mezar taşlarına örgütü öven sözlerin yazılması tepkilere neden oldu. Belediye cenaze sahiplerinin tepkisinden çekindiği için mezarlıklara müdahale etmekten uzak dururken, kaykamlık örgüt reklamı yapılan mezar taşlarının kaldırılmasını istedi.

O YAZILARI SİLİN TALİMATI

Doğubayazıt Kaymakamı, Belediye Başkanlığı'na yazı göndererek mezar taşları üzerindeki yazı ve işaretlerin silinmesini istedi. Belediye ise ailelerin tepkisinden çekiniyor

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesindeki mezarlıkta PKK'lıları ait bazı mezarların taşlarında yazılar nedeniyle Doğubayazıt Kaymakamı Ulaş Akhan, Doğubayazıt Belediye Başkanlığı'na yazı göndererek, mezar taşları üzerindeki yazı ve işaretlerin silinmesi, silinmesi mümkün olmadığı takdirde değiştirilmesini istedi.

KAYMAKAMLIK HAREKETE GEÇTİ

Çeşitli tarihlerde ölen Doğubayazıtlı PKK'lılar Abdigör Mahallesinde bulunan ilçe mezarlığında defnedildi. Duvar ile ayrılan bölümde bulunan 30'a yakın PKK'lıya ait mezar taşlarında PKK propagandası içeren sözler ve işaretler olduğu iddia edildi. 'En doğru yasa bizi özgürlüğe götüren yasadır', 'Emeksiz kurtuluş, bedelsiz özgürlük yoktur', 'Kişiliğinde devrim yapmayanlar, devrimci olamazlar', 'Özgürlük kendini tanımaktır, yaşamak direnmektir' gibi Türkçe ve Kürtçe sözlerin yazıldığı mezar taşları için Kaymakamlık harekete geçti.

"ÖRGÜT PROPAGANDASI VAR"

Kaymakam Ulaş Akhan geçen 7 Aralık'ta Doğubayazıt Belediye Başkanlığı'na yazı göndererek PKK'lılara ait bazı mezar taşlarında örgüt propagandası yapıldığına belirtildi

"YA SİLİN YA DA DEĞİŞTİRİN"

Görevini yerine getirmeyen sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunulacağını bildiren Kaymakam Akhan tarafından gönderilen yazıda şöyle denildi: "Bilindiği üzere mezarlık yerlerinin seçimine, mezarlık ile mezarların tesis ve inşasına, ölüm belgesi verilmesine, cenazelerin nakline, defnine ilişkin usul ve esaslar, 1593 Sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu ile 19 Ocak 2010 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan yönetmelikte düzenlenmiştir. İlçemiz Abdigör Mahallesi içerisinde yer alan şehir mezarlığında ilgi kanunun 222'nci maddesi ile ilgi yönetmeliğin 12'nci maddesine aykırı olarak mezarlık iç planında yer almayan bir şekilde duvarla çevrili bir alanın ve çevrili alan içerisinde 4 adet bayrak direğinin bulunduğu, alan içerisinde bazı mezar taşlarında ise terör örgütü propagandası içeren işaret ve yazıların olduğu tarafımızdan tespit edilmiştir. DoğubayazıtBelediye Başkanlığınca söz konusu duvarın ve bayrak direklerinin kaldırılması, terör örgütü propagandası içeren mezar taşları üzerindeki yazı ve işaretlerin silinmesi, silinmesi mümkün olmadığı takdirde değiştirilmesi için gerekli çalışmaların 10 aralık2015 perşembe günü itibari ile tamamlanması gerekmektedir. Söz konusu usulsüzlüklerin belirtilen tarihe kadar giderilmemesi halinde gerekli çalışmalar tarafımızca yapılacak olup, görevi yerine getirmeyen sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunulacaktır."

BELEDİYE AİLELERİN TEPKİSİNDEN ÇEKİNİYOR

Kaymakamlık tarafından gönderilen yazının kendilerine ulaştıktan sonra Kaymakam Ulaş Akhan ile görüştüklerini bildiren Belediye Başkan Vekili DBP'li Mustafa Ergül, mezar taşlarının kaldırılması halinde PKK'lıların ailelerinin tepki göstereceğini söyledi.

Mezar taşları ile ilgili olarak Kaymakam Akhan ile görüşmelerin devam ettiğini aktaran Ergül, henüz bir sonuç alamadıklarını belirtti. KAYNAK: Diyarbakır Söz Gazetesi
Son Güncelleme: 19.12.2015 20:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.