Doğu'da Kar Soğukları

SİBİRYA'dan gelen alçak basıncın etkisine giren Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki birçok merkezde kar yağışı aralıklarla etkili olurken, en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 7 dereceyle Kars'ta ölçüldü. Meteoroloji Bölge...

03 Kasım 2014 Pazartesi 12:43
Doğu'da Kar Soğukları






SİBİRYA'dan gelen alçak basıncın etkisine giren Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki birçok merkezde kar yağışı aralıklarla etkili olurken, en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 7 dereceyle Kars'ta ölçüldü.
Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Doğu Anadolu Bölgesi, Sibirya alçak basıncının etkisi altına girdi. Kars, Ardahan ve Erzurum kent merkezine mevsimin ilk karı yağdı. Kar kalınlığı Ardahan ile Palandöken Kayak Merkezi'nde 10 santim, gece boyu karın yağdığı Posof İlçesi'nde ise 30 santimi buldu. Ardahan'da 28 köyün merkezlerle bağlantısı kesildi. Dün gecenin en düşük sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere, Kars'ta 7, Ardahan ve Palandöken Kayak Merkezi'nde 6, Erzurum şehir merkezinde 5, Ağrı'da ise 2 dereceyi buldu. Uzmanlar, kar yağışının aralıklarla devam edeceğini bildirdi.
Ardahan- Posof ve Ardahan- Şavşat karayollarında etkili olan kar yağışı nedeniyle ulaşımda da aksamalar meydana geldi. Jandarma, gece Türkgözü Sınır Kapısı'ndan Gürcistan üzeri Türkiye'ye giriş yapan ağır tonajlı taşıtların 2 bin 550 rakımlı Ilgar Dağı Geçidi'nden geçmesine izin vermedi. Posof'ta belediye ekipleri de kar yağışının durmasının ardından temizleme çalışmalarına başladı.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.