Doğumda tokat atan doktora ceza

Bahri KARATAŞ/İZMİR, () - İZMİR'in Konak İlçesi'nde, dini nikah ile yaşayan Özge Özalp'e doğum sırasında tokat atıp, hakaret ettikleri iddiasıyla ikisi doktor biri hemşire üç kişinin yargılandığı dava sonuçlandı. İzmir 18'inci...

08 Mart 2015 Pazar 11:27
Doğumda tokat atan doktora ceza






Bahri KARATAŞ/İZMİR, () - İZMİR'in Konak İlçesi'nde, dini nikah ile yaşayan Özge Özalp'e doğum sırasında tokat atıp, hakaret ettikleri iddiasıyla ikisi doktor biri hemşire üç kişinin yargılandığı dava sonuçlandı. İzmir 18'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde 'basit yaralama ve hakaret' suçlamasıyla 3.5 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan üç sanıktan ikisi beraat ederken, Dr. A.Y., 180 gün hapis cezasının karşılığı olan 3 bin 600 lira adli para cezasına çarptırıldı. Hakim, doktorun sabıkasının olmaması ve iyi hali nedeniyle hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.
Olay, geçen yıl 4 Mayıs'ta Sağlık Bakanlığı'na bağlı Ege Kadın Doğumevi'nde meydana geldi. Dini nikahla yaşadığı Ümit Yıldız ile doğum için hastaneye gelen 21 yaşındaki Özge Özalp'e doğumhanedeyken, iddiaya göre Dr. A.Y. iki kez tokat atarak, "Biz seninle mi uğraşacağız o….., bir tek sen değilsin" diye hakarette bulundu. Diğer doktor E.M.M. ve hemşire G.Y.'nin de genç kadına "Allah belanı versin senin" diyerek hakaret ettiği öne sürüldü.
TABURCU EDİLDİKTEN SONRA ŞİKAYETÇİ OLDU
'Kıvanç' adını verdikleri bebeklerini sağlıklı bir şekilde kucağına alan genç anne, taburcu edildikten sonra eşi Ümit ile birlikte hastaneye gidip dövüldüğüne ilişkin rapor aldı. İki doktor ve hemşire hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na şikayette bulundu.
Memur Suçları Soruşturma Bürosu Savcısı tarafından başlatılan soruşturma sonucunda doktorlar A.Y. ve E.M.M. ile hemşire G.Y. hakkında iddianame hazırlandı. Cumhuriyet Savcısı Mehmet Hakan Evgin tarafından hazırlanan iddianamede, Dr. A.Y. hakkında 'basit yaralama ve hakaret' suçlarından 9 ay ile 3.5 yıl arasında değişen hapis, doktor E.M.M. ve hemşire G.Y. hakkında ise 'hakaret' suçlamasıyla 3 ay ile 2 yıl arasında değişen hapis cezası istemiyle dava açıldı.
'OLAY NEDENİYLE SÜTÜM KESİLDİ'

İzmir 18'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde daha önceki duruşmaya katılan sanıklar, suçlamaları kabul etmedi. Aynı duruşmaya kucağında 1 yaşındaki oğlu Kıvanç ve birlikte yaşadığı Ümit Yıldız ile gelen Özge Özalp, hayatının en mutlu gününde kabus yaşadığını söyledi. Özge Özalp, doğum anında başına gelen olaylar nedeniyle sütünün kesildiğini, çocuğunu mamayla beslemek zorunda kaldığını, sanıklardan şikayetçi olduğunu belirtti.
HÜKMÜN AÇIKLAMASI GERİ BIRAKILDI 
Karar duruşmasına tutuksuz yargılanan üç sanık gelmezken, Özge Özalp'in avukatı Seyit Ahmet Akyüz katıldı. Hakim Kadriye Turan, sanıklar E.M.M., A.Y. ve G.Y.'nin, 'hakaret' suçundan beraatlerine karar verdi. Sanık Dr. A.Y.'yi, Özge Özalp'e karşı 'basit yaralama' eyleminden dolayı, suçu görevi nedeniyle işlediğini belirtip, 180 gün hapis cezasının karşılığı olan 3 bin 600 lira adli para cezasını 10 eşit taksitle ödemesine karar verdi. Turan, daha sonra sanığın sabıkasız oluşu ve duruşmalardaki iyi hali nedeniyle hükmün açıklanmasını geri bırakıp, davayı bitirdi.
TAZMİNAT DAVASI AÇACAKLAR
Özge Özalp'in avukatı Seyit Ahmet Akyüz, müvekkilinin bu olaydan dolayı psikolojisinin bozulduğunu, yaşadığı olay yüzünden henüz kendine gelemediğini belirtip, 20 bin liralık manevi tazminat davası da açacaklarını söyledi.
FOTOĞRAFLI

 

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.