Doktorlar, hastane basan, Ambulans yakanlar yerine IŞİD'i kınadı

Mehmet AKTARAN / İstanbul, () CAĞALOĞLU'ndaki  İstanbul Tabip Odası önünde ellerinde fenerlerle toplanan bir grup doktor, Kobani'nin IŞİD kuşatmasını protesto yürüyüşü gerçekleştirdi.    Fatih, Cağaloğlu'nda bulunan...

11 Ekim 2014 Cumartesi 20:52
Doktorlar, hastane basan, Ambulans yakanlar yerine IŞİD'i kınadı






kimlerden "Fenerli" Işid Protestosu


Terör örgütü yandaşlarının Kızılay Kan araçlarını, Hastanelerin acil servislerini, ambulansları yakıp yıkmasına, hatta meslektaşları bir doktorun bıçaklanmasını 'Gıkını' çıkarmayan İstanbul Tabib Odası üyesi doktorlar Kobani için protesto eylemi düzenledi. 30 kişilik protestocu grup Kobani'deki katliamların durdurulmasını istedi..

CAĞALOĞLU'ndaki  İstanbul Tabip Odası önünde ellerinde fenerlerle toplanan bir grup doktor, Kobani'nin IŞİD kuşatmasını protesto yürüyüşü gerçekleştirdi.    Fatih, Cağaloğlu'nda bulunan İstanbul Tabip Odası binası önünde saat 19.00'da toplanan yaklaşık 30 kişilik doktor grubu, Kobani'nin IŞİD kuşatmasını protesto etti.



“Hekimler Barışa Işık Yakıyor" adı verilen protesto eyleminde doktorlar, ellerinde fenerlerle yürüyüşe geçti. Sultanahmet Meydanı'na slogan atarak gelen grup, burada fener ve yaktıkları mumların etrafında oturma eylemi yaptı. Ardından, Doktor Bahar Tekin tarafından basın açıklaması okundu.    Açıklamada, “Ortadoğu'da vahşi bir katil sürüsü olarak dolaşan ve Emperyalizmin dolaylı bir aracı olarak işlev gören IŞİD karşısında gerçek ve anlamlı bir tutum sergilememenin, IŞİD katliamlarına onay vermek anlamına geleceği herkesin görebildiği çıplak bir gerçekliktir. Kobani katliamının engellenmesini istiyoruz. Bundan önceki tüm insanlık dramlarında olduğu gibi burada da, hekim ve insan olarak üzerimize düşen her türlü sorumluluğu hazır olduğumuzu bir kez daha yineliyoruz" denildi. Mehmet AKTARAN / İstanbul DHA

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.