Dositheos: Heybeliada Ruhban Okulu İslam Dünyası İçin Fırsattır"

Özgür ALTUNCU -İdris TİFTİKCİ / İSTANBUL, () RUM Vakıfları Derneği, bugün Heybeliada'ya bir basın turu düzenledi. AB Projesi kapsamında düzenlenen "Rum Cemaati Medya ile Ruhban Okulu'nda buluşuyor" etkinliğinin üçüncü...

30 Eylül 2014 Salı 17:47
Dositheos: Heybeliada Ruhban Okulu İslam Dünyası İçin Fırsattır






Özgür ALTUNCU -İdris TİFTİKCİ / İSTANBUL, () RUM Vakıfları Derneği, bugün Heybeliada'ya bir basın turu düzenledi. AB Projesi kapsamında düzenlenen "Rum Cemaati Medya ile Ruhban Okulu'nda buluşuyor" etkinliğinin üçüncü toplantısı Ruhban Okulu'nda yapıldı. Basın mensupları kapalı olan okulu gezdi, sıralarda oturdu. Fener Rum Patrikhanesi Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Peder Dositheos, 'Okul ha açıldı ha açılacak' diye beklediklerini belirterek,  "Okulun önemini yeni nesillere anlatmazsak, ileride açılması mümkün olmayacak" dedi.
İslam'ı Batı'ya doğru anlatmak için kapalı olan Ruhban Okulu'nun önemli bir fırsat olduğunu belirten Dositheos, "Bunu İslam'ı tanıyan Hıristiyanların vasıtasıyla yapmamız gerekir. Onun da bir imkanı vardır. O da, Türkiye'deki Ruhban Okulu'nu açmaktır" diye konuştu. Patrikhanenin varlığının bu okula bağlı olduğunu vurgulayan Dositheos, "Çünkü bizim Türkiye'de yetişmiş, Türkçe bilen, Türkiye'yi anlayan din adamlarına ihtiyacımız var" şeklinde konuştu.

(FOTOĞRAF)

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.