Dr. Nejat Ferit Eczacıbaşı Tıp Ödülleri sahiplerini buldu

İSTANBUL (AA) - Eczacıbaşı Topluluğu’nun düzenlediği Dr. Nejat Ferit Eczacıbaşı Tıp Ödülleri sahiplerini buldu.Şirket açıklamasına göre, Eczacıbaşı Topluluğu’nun 1959 yılında tıp alanında başlattığı ödüllendirme ve destek...

13 Ekim 2017 Cuma 12:41
Dr. Nejat Ferit Eczacıbaşı Tıp Ödülleri sahiplerini buldu






İSTANBUL (AA) - Eczacıbaşı Topluluğu’nun düzenlediği Dr. Nejat Ferit Eczacıbaşı Tıp Ödülleri sahiplerini buldu.

Şirket açıklamasına göre, Eczacıbaşı Topluluğu’nun 1959 yılında tıp alanında başlattığı ödüllendirme ve destek geleneğinin 58. yılında, Tıp Onur Ödülü’nün sahibi, Prof. Dr. Olcay Neyzi oldu.

Dokuz Eylül Üniversitesi’nde bugün düzenlenen ödül töreninde konuşan Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, 2017 yılında Eczacıbaşı Topluluğu’nun kuruluşunun 75’inci, Tıp Ödülleri geleneğinin ise 58’inci yılını kutlamaktan mutluluk duyduklarını belirterek, "Türkiye’nin kültür-sanat-spor ortamlarını; bilimini, eğitimini geliştirmeye katkıda bulunmak, sosyal sorumluluk anlayışımızın üç çeyrek asırdır değişmez ilkesi oldu. 2017 Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Tıp Ödülleri’ne değer bulunan bilim insanlarımızı ve genç öğrencilerimizi yürekten kutluyorum." ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş de törende yaptığı konuşmada, yerli ilaç sanayiinin ikinci kez bir dönüşüm yaşadığını ve bu gelişmelerin sadece devlet iradesi ile olamayacağını, kararlı yatırımcılarla ve yetişmiş kalifiye bilim insanları ile bu çabanın meyvelerinin alınabileceğini ifade etti. Bu noktada bilim insanlarının her bakımdan teşvikini çok önemli bulduğunu aktaran Gümüş Türk modern ilaç sanayiinin kurucularından Dr. Nejat Ferit Eczacıbaşı adına neredeyse altmış yıldır süren bu tıp ödülleri ve ödül töreni geleneğinin bir parçası olmaktan mutluluk duyduğunu anlattı.


-Ödüller

Bilimsel Kurul’un 2017 ödüllerine yapılan başvuruları değerlendirmeleri sonucunda, Dokuz Eylül Üniversitesi Uluslararası Biyotıp ve Genom Enstitüsü’nden Prof. Dr. Şermin Genç, Tıp Bilim Ödülü’nü kazanırken, Bilkent Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü’nden Doç. Dr. Özgür Şahin Tıp Teşvik Ödülü’nün, Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalı’ndan Prof. Dr. A. Süha Yalçın da Bilimsel Araştırma Destek Ödülü’nün sahibi oldu. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Barış Boyraz ile Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden İbrahim Halil Gürçınar ise, Tıp Öğrencileri Proje Ödülü’ne değer bulundu.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.