Dünya Azerbaycanlılar Kongresi'nden "Soykırım" tepkisi

      Enver ALAS/İSTANBUL, () DÜNYA Azerbaycanlıları Kongresi'nin 13. Kurultayı İstanbul'da başladı. 2 gün sürecek olan kurultayın açılışında, geçtiğimiz hafta Avrupa Parlementosu'nun kabul ettiği 'Ermeni Soykırımı'...

18 Nisan 2015 Cumartesi 15:46
Dünya Azerbaycanlılar Kongresi'nden






 

 

 

Enver ALAS/İSTANBUL, () DÜNYA Azerbaycanlıları Kongresi'nin 13. Kurultayı İstanbul'da başladı. 2 gün sürecek olan kurultayın açılışında, geçtiğimiz hafta Avrupa Parlementosu'nun kabul ettiği 'Ermeni Soykırımı' tasarısı ile Papa Françesko'nun 'soykırım' sözcüğünü kullanması sert tepki gösterildi. Dünya Azerbaycanlıları Kongresi'nin Eş Başkanı ve Azerbaycan Meclisi Milletvekili Sabir Rüstemhanlıyı,
"Biz Azerbaycan Türkleri olarak bugün İstanbul'a gelerek sesimizi Türkiye'nin sesine katarak, 'Ermeni soykırımı denilen bir olay olmamıştır, yoktur, yalandır, uydurmadır' demek istedik" dedi.
Merter'deki The Green Park Otel'de düzenlenen kurultaya başta Azerbaycan ve Türkiye'den olmak üzeren dünyanın bir çok yerinde yaşayan Azerbaycan Türkleri katıldı. Kurultayın yapıldığı salona asılan 'Hocalı'ya adalet', 'Tüm savaşlar ve soykırımlar, Vatikan projesi' yazılı pankartlar dikkat çekti.
Dünya Azerbaycanlıları Kongresi'nin Eş Başkanı ve Azerbaycan Meclisi Milletvekili Sabir Rüstemhanlıyı, Ermeni soykırımı iddialarının 100 yıllık yalan olduğunu söyledi. Rüstemhanlıyı, kurultayı özellikle bu yıl İstanbul'da yaptıklarını belirterek, soykırım iddialarına karşı Türkiye'nin sesine ses katmak istediklerini dile getirdi. Azerbaycan'ın milli menfaatleri açasından 'Dünya Azerbaycanlıları Kongresi'ne büyük önem verdiklerine vurgu yapan Rüstemhanlıyı şöyle konuştu:
"Biz, daha önceki kurultaylarımızı Los Angeles, Strasburg, Köln gibi dünyanın farklı yerlerinde yaptık. Ancak bu kurultay için İstanbul'u özellikle seçtik. Neden İstanbul? Hiç şüphe yoktur ki İstanbul Türk dünyasının gözbebeğidir. Ama aynı zamanda İstanbul, Türkiye Türk düşmanlarının bir hedefidir. İstanbul, sözde Ermeni soykırımı adlı bir yalan ile 100 yıldır dünyanın kafasını karıştıran bir Avrupa ve Batı düşüncesinin hedefindedir. Avrupa Parlementosu'nun kararı ve Papa'nın açıklaması 100 yıllık bir politikanın perde arkasını çok iyi gösteriyor. Geçmişte büyük Atatürk'e yaptıramadıklarını bugün kağıt üzerinde baskı ile Türkiye'ye kabul ettirmek istiyorlar. Bunun amacı Türkiye'yi param parça etmek, Türk birliğini zayıflatmak, islam dünyasındaki savaşlara Türkiye'yi dahil etmektir. Biz Azerbaycan Türkleri olarak bugün İstanbul'a gelerek sesimizi Türkiye'nin sesine katarak, 'Ermeni soykırımı' denilen bir olay olmamıştır, yoktur, yalandır, uydurmadır' demek istedik."

"ASIL SOYKIRIM AZERBAYCAN'DA YAPILDI"
Sabir Rüstemhanlıyı asıl soykırımın Azerbaycan'da yapıldığını ifade etti. Rüstemhanlıyı, "1 milyon insan evinden uzak düşerek kaçmak zorunda kalmıştır. 10 binlerce insanımız Karabağ savaşında şehit oldu. Bugün topraklarımızın yüzde 20'si Ermenistan işgali altında, 'Hocalı soykırımı'nın bütün belgeleri ortadadır" dedi.

MHP MİLLETVEKİLİ KAYA: "TÜRK DEVLET GELENEĞİNDE HİÇBİR ZAMAN SOYKIRIMA RASTLAMAK MÜMKÜN DEĞİL"
Dünya Azerbaycanlıları Kongresi Yönetim Kurulu Üyesi ve Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili Atilla Kaya ise Türk devlet geleneğinde hiçbir zaman soykırıma rastlanmadığını söyledi. Kaya, "Ermeniler, Osmanlı İmparatorluğu döneminde çok önemli görevler almışlardır. Ama ne zaman ki 1. Dünya Savaşı'nda biz 7 cephede emperyalizme karşı savaş verirken Rusların, İngilizlerin, Fransızların oyununa gelen Ermeniler Türk'ü arkadan hançerlemiş, cephe gerisinde sivil vatandaşlara özellikle Doğu Anadolu'da Türklere, müslümanlara büyük katliamlar, zulümler, soykırıma varan uygulamalar yapmışlardır. Avrupa Parlementosu, Papalık dönüp kendi tarihlerine baksınlar, onların tarihleri Avrupa'da Afrika'da, Amerika'da soykırımlarla dolu bir tarihtir. 7 Haziran'da Türkiye'de seçimler yapılacak. Milliyetçi Hareket Partisi dışındaki partiler, listelerinde Ermeni adaylara yer vermek için adeta birbirleriyle yarışıyorlar. MHP bu konuda her zaman olduğu gibi Türklüğüyle iftihar eden, gurur duyan insanlara listelerinde yer vermiştir" diye konuştu
Kurultay, açılış konuşmalarının ardından yeni yönetim kurulunun seçilmesiyle devam edecek.

(FOTOĞRAF)

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.