Dünya kadınları Nusaybin'de buluştu

Ahmet AKKUŞ/NUSAYBİN (Mardin), () - MARDİN'in Nusaybin İlçesi'nde belediye tarafından pazar günü düzenlenecek Dünya Kadın Yürüyüşü'ne katılmak için dünyanın 17 ülkesinden yaklaşık 500 kadın ilçeye geldi. Nusaybin'in...

06 Mart 2015 Cuma 15:44
Dünya kadınları Nusaybin'de buluştu






Ahmet AKKUŞ/NUSAYBİN (Mardin), () - MARDİN'in Nusaybin İlçesi'nde belediye tarafından pazar günü düzenlenecek Dünya Kadın Yürüyüşü'ne katılmak için dünyanın 17 ülkesinden yaklaşık 500 kadın ilçeye geldi.
Nusaybin'in DBP'li belediyesi tarafından her Dünya Kadınlar Günü nedeniyle geleneksel olarak düzenlenen kadınlar yürüyüşüne bu yıl uluslararası düzeyde gerçekleştirilecek. Aralarında Almayan, Sırbistan, Portekiz, Yunanistan, Fransa, İspanya, Afganistan, Arjantin, Lübnan, İngiltere, Irak ve Suriye'nin de bulunduğu 17 ülkeden yaklaşık 500 kadın ilçeye davet edildi. Yöresel kıyafetler giyen kadınlar bugün Mitanni Kültür Merkezi önünde halaylarla karşılandı. Yürüyüş öncesinde ilçede Türkçe, Kürtçe, Süryanice ve Arapça olarak, 'Kadın özgür oluncaya kadar yürüyoruz', 'Kobani'de direnen kadınla örgütlenelim yaşamı özgürleştirelim' afişleri asıldı.

Kadınlar, daha sonar Mitanni Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Ekoloji ve Doğanın Sömürüsü' konulu panele katıldı. Kültür merkezinin girişinde ise Abdullah Öcalan ile Paris'te öldürülen PKK'lı kadınlar Sakine Cansız, Fidan Doğan, Leyla Şeylamez'in fotoğraflarının bulunduğu bir köşe oluşturuldu. Nusaybin Belediye Başkanı Sara Kaya, "Rojava devrimi kadın ile başladı ve yine kadınların özgürlüğü Kürt kadınların özgürlüğüyle gelecektir. Biz kadınlar bu yılı Sayın Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünü kazandığı yıl olarak kutlayacağız. Sakine Cansız, Arin Mirxan, Kader Ortakaya'lara söz veriyoruz ki onların mücadelesini yücelterek, kadın özgürlüğünü getireceğiz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.