Dünyanın en büyük yeraltı şehrine turist akını

Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi uygulaması sırasında ortaya çıkarılan dünyanın en büyük yeraltı şehri, bilim çevrelerinin de ilgi odağı olmayı sürdürüyor.

04 Eylül 2015 Cuma 12:11
Dünyanın en büyük yeraltı şehrine turist akını






Dünyanın en büyük yeraltı şehrine turist akını




NEVŞEHİR Belediyesi'nin Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) işbirliğiyle hayata geçirdiği Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi uygulaması sırasında ortaya çıkarılan dünyanın en büyük yeraltı şehri, bilim çevrelerinin de ilgi odağı olmayı sürdürüyor.


Yıldız Teknik Üniversitesi Mimari Restorasyon Ana Bilim Dalı Başkanlığı’ndan emekli Prof. Dr. İsmet Ağaryılmaz, Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Tarihi Bölümü Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nur Urfalıoğlu, İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Necdet Torunbalcı ve Şehir Plancısı Ahmet Kaya’dan oluşan heyet, bölgede incelemelerde bulundu.

Nevşehir Belediyesi’nin öncülüğünde, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Nevşehir Valiliği ve Nevşehir Müze Müdürlüğü denetiminde devam ettirilen temizleme çalışmalarına ilişkin olarak bölgede temizlik çalışmalarını yürüten firma koordinatörü Mevlüt Coşkun’dan bilim adamlarına bilgiler aktarıldı. 396 bin metrekarelik bir alanı içine alan dünyanın en büyük yeraltı şehrinin bulunduğu bölgedeki temizlenen mekanlarda da incelemelerde bulunan heyet, bölgenin turizme kazandırılacak olmasının, Kapadokya turizmine farklı bir gelişim hızı kazandıracağı düşüncesini paylaştı.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.