Dünyanın en hızlı kayakçıları Palandöken'de şov yaptı

ERZURUM Palandöken Kayak Merkezi'nde düzenlenen hız kayağı yarışlarına katılan dünyaca ünlü kayakçılar saatte 150 kilometre hıza kadar ulaştı. İzleyiciler, Palandöken'de toz dumana katan kayakçıları heyecanla takip etti. Palandöken'deki...

06 Mart 2015 Cuma 15:37
Dünyanın en hızlı kayakçıları Palandöken'de şov yaptı






ERZURUM Palandöken Kayak Merkezi'nde düzenlenen hız kayağı yarışlarına katılan dünyaca ünlü kayakçılar saatte 150 kilometre hıza kadar ulaştı. İzleyiciler, Palandöken'de toz dumana katan kayakçıları heyecanla takip etti.
Palandöken'deki Xanadu Snow White Oteli tarafından FIS onaylı pistlerde düzenlenen gösteri nitelikli yarışlarına tatilciler büyük ilgi gösterdi. Güneşli bir havada yapılan yarışlara dünyanın en iyi 10 sporcuları arasında bulunan Jan Farrel, Daniel Persson, Manuel Kramer ile kadın sporcu Hanna Matslofva katıldı. Xanadu Snow White Oteli'in çam ağaçları arasından geçen en dik pistlerden saatte 150 kilometre hızla kayan yarışçılar, izleleyenlerin yüreklerini ağızına getirdi. Türkiye'de ilk kez Palandöken'de kaydıklarını söyleyen kayakçılar, pistleri beğendiklerini söyledi.
Geçen yılı Fransa'da yapılan hız kayağı yarışmasında 186.23 kilometre ile kadınlarda dünya şampiyonu olan İsveçli Hanna Matslofva (21), Türkiye'de olmaktan mutluluk duyduklarını bildirdi. Aralarında 240 kilometre hıza ulaşan sporcuların da bulunduğunu belirten Matslofva, "Hız tutkunlarının yaptığı bir spor. Yarışın başlamasından itibaren sonuna kadar adrenalin yaşıyorsun. Dünyanın birçok ülkesinde hız yaptık. Ancak Türkiye'ye ilk kez geliyoruz. Bu spora Türklerin sıcak bakması bizleri sevindirdi. Umarız yakında en iyiler arasında Türk sporcularını da görürüz" dedi.
Palandöken'deki ilkleri gerçekleştirmenin gururu içinde olduklarını söyleyen Xanadu Snow White Oteli Genel Müdürü Murat Altuğ Kargı ise şunları söyledi:
"Türkiye'ye ilk gece kayağını biz getirdik. Geçen hafta Türkiye'de ilk defa kızak yarışını gerçekleştirdik. Bugün de sürat yarışlarını düzenliyoruz. Bunun için Avusturya, İsveç, İngiltere ve İspanya'dan yarışmacılar geldi. Sporcular otelimizin FIS onaylı pistlerinde bu yarışları düzenledi. Bu sporda Dünya rekoru kıran sporcu saatteki 253 kilometre hıza ulaşıyor. Palandöken'de 240 kilometre hıza kavuşan sporcular var. Bugün kü yarışlarda sporcular 150 kilometre ortalama hıza ulaştılar."

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.