Dünyaya Erken Gelen Esma Bebek Destek Bekliyor

Mutlu YUCA- Taner BAYAR/ BOLU,() - BARTIN'da, 6 aylık olarak dünyaya gelen Esma Nur Altun'un gelişimi için gereken özel ek gıdalar ve kalbindeki iki damardaki genişleme nedeniyle yapılan sağlık harcamaları, işsiz olan anne ve babasının belini...

21 Kasım 2014 Cuma 10:16
Dünyaya Erken Gelen Esma Bebek Destek Bekliyor






Mutlu YUCA- Taner BAYAR/ BOLU,() - BARTIN'da, 6 aylık olarak dünyaya gelen Esma Nur Altun'un gelişimi için gereken özel ek gıdalar ve kalbindeki iki damardaki genişleme nedeniyle yapılan sağlık harcamaları, işsiz olan anne ve babasının belini büktü. İşsiz olan 32 yaşındaki Emin Altun çocuğunun tedavisi ve kendisine iş için destek beklediklerini söyledi.
Bartın'da yaşayan Emin ve Songül Altun çiftinin 6 ay önce kız çocukları dünyaya geldi. Üç çocuk annesi Songül Altun 6 aylık hamileyken Bartın Devlet Hastanesi'nde doğum yaptı. Prematüre olarak dünyaya gelen ve kuvözde hayata tutunan Esma Nur Altun'un erken doğması nedeniyle sağlık sorunları yaşanmaya başladı. Kalbindeki iki damarında genişleme olduğu tespit edilen Esma Nur'un tedavi masrafları ve gelişimi için gerekli olan özel ek gıdalar işsiz olan anne ve babasının belini büktü. Emin ve Songül Altun yardımlarla güçlükle geçinmeye çalışırken, Esma Nur ise Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Çocuk Kardiyolojisi bölümünde tedavi görmeye başladı.
Çocuğunun tedavi masrafları için gerekli olan parasının olmadığını belirten Emin Altun, "Bartın'da bulunan tüm yetkililere durumunu anlattım. Sosyal Yardımlaşma Vakfı'nın yardımlarından faydalandım ama çocuğumun tedavi ve vücut gelişimi için gerekli olan ek gıdalar, çocuk bezi ile yol paraları bunları karşılayamıyor. Zor durumdayız. Nöroloji doktoru kafasında 1,5 yaşına kadar kapanmaması gereken yerin erken kapanmasının sorun olabileceğini anlattı. Kardiyoloji doktoru da kalp damarlarının ikisinde genişleme olduğu ve altı aylık süreç zarfında takip edilmesi ve düzelmemesi halinde gerekli müdahale ne ise yapılması gerektiğini belirtti" dedi.

Emin Altun kendisine iş ve çocuğunun tedavisi konusunda yardım isteyerek, "Sosyal Yardımlaşma Vakfı'ndan yardım yaptılar. Kalabalık bir aileyiz. Çocuğumun mamaları var ve verilen yardım parasıyla nasıl geçinelim. Çocuğumun prematüre olmasından dolayı bu tedavinin bir yıl sürebileceği söylendi. Hiç ilaç ve mamaları hesaba katmadan bile benim Bolu'ya sadece geliş ve gidişim 750-800 TL. Asgari ücretli bir işim olsa en azından kafam rahat olur" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.