Durmuş Yılmaz: Bilmiyorum dedim, yalan söylemedim

MERKEZ Bankası eski Başkanı ve MHP Uşak Milletvekili adayı Durmuş Yılmaz partisinin seçim bildirgesindeki 'Hilal Kart' ile ilgili bilgi sahibi olmadığı iddialarına, ziyaret için geldiği Kocaeli’den yanıt verdi. Yılmaz, "Benimle...

04 Mayıs 2015 Pazartesi 16:01
Durmuş Yılmaz: Bilmiyorum dedim, yalan söylemedim






MERKEZ Bankası eski Başkanı ve MHP Uşak Milletvekili adayı Durmuş Yılmaz partisinin seçim bildirgesindeki 'Hilal Kart' ile ilgili bilgi sahibi olmadığı iddialarına, ziyaret için geldiği Kocaeli’den yanıt verdi. Yılmaz, "Benimle yapılan röportajda bildirgede yer alan Hilal Kart'ın Türkiye’de kaç kişiye dağıtılacağı sorusu yöneltildi. Ben de bu rakamı bilmediğim için yalan söylemedim" dedi.
MHP Kocaeli İl teşkilatını ziyaret eden Durmuş Yılmaz, milletvekili adayı Saffet Sancaklı, MHP İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Çakıroğlu ve Körfez İlçe Başkanı Zeki Gürsu ile görüştükten sonra açıklamalarda bulundu. MHP Genel Başkanı  Devlet Bahçeli’nin açıkladığı seçim bildirgesini değerlendiren Yılmaz,  “Demokratik ortamda hesap sorma ve hesap verebilme ile ilgili seçim vaatleri olmalı. Seçimler proje bazında yarışı içermelidir. Seçmen de bu projelere göre sandıkta oy vermelidir. Benim seçimlerden beklentim budur. Seçim bildigemiz uzun fakat her satırı dolu dolu bir bildirgedir. Asgari ücretten, çiftçinin borçlanması gibi toplumda dolu dolu karşılığı olan ve yaşanan durumlar var. Her partinin seçim vaatlerinin gerçekleştirilebilir olması, vatandaşın gözünde gerçeklik kazanmalıdır. Şu anda genel başkanımız tarafından sözü verilen toplam harcama 71 milyar TL’dir. MHP olarak finansal kaynağımız ise vergi toplanmasını daha sıkı tutmak ve denetimini daha da arttırmaktır. Çünkü vergi ödeyeceğini tahaakkuk edenlerden fiili olarak tahsilatlarda daha az miktarda vergi alınıyor. Akaryakıt gibi birçok kaçakçılık konusunda devletin eli yanlış yapanların elinde olmalıdır. Geçmiş yıllarda yolsuzluklar, kişisel olarak kurulan bankalara vatandaşların parasını yatırmasıyla farklı yerlerde harcanması ve vatandaşa bu paranın ödenememesiyle batması yoluyla oluyordu. Günümüzde ise rant işleriyle yolsuzluk yapılıyor. Şehircilik ve kentleşme günümüzde arttığı için, rantlaşma da artıyor. Kentleşmeyle götürülen hizmetler ranta kurban gitmemeli, hazine kalemi olarak kaydedilmelidir. Buradan 12 milyar TL’lik bir gelir elde edilebilir" dedi. 
Seçim bildirgesi ve Hilal Kart ile ilgili bilgisi olmadığına yönelik iddialarla ilgili olarak konuşan Durmuş Yılmaz, “Benimle yapılan röportajda bildirgede yer alan Hilal Kart'ın Türkiye’de kaç kişiye dağıtılacağı sorusu yöneltildi. Ben de bu rakamı bilmediğim için yalan söylemedim ve ‘bilmiyorum’ dedim. Bildirge hazırlanırken ben komisyonda yer almadım ancak eklenmesi için 2 önerge hazırladım ve bunlar bildirgede yer aldı. Mesela ülkemizin büyüyeme sorunu için önerdiğim durum, çok tükettiğimiz ancak ülkemizin çok ihtiyaç duyduğu bazı maddelerin burada üretilmesi yönündeydi" diye konuştu.


FOTOĞRAFLI



 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.