Düzce'de 119 Müdürün Seçiminde Sendika Ayrılacağı Tepkisi

DÜZCE, () - TÜRK Eğitim-Sen Düzce Şube Başkanı Osman Çakmak, 119 okul müdürünün atamasının yapılması için 322 kişinin mülakata girdiğini belirterek, "En yüksek puan alan ilk 150 kişiden 129'u Eğitim Bir-Sen üyesi iken sadece...

03 Kasım 2014 Pazartesi 16:12
Düzce'de 119 Müdürün Seçiminde Sendika Ayrılacağı Tepkisi






DÜZCE, () - TÜRK Eğitim-Sen Düzce Şube Başkanı Osman Çakmak, 119 okul müdürünün atamasının yapılması için 322 kişinin mülakata girdiğini belirterek, "En yüksek puan alan ilk 150 kişiden 129'u Eğitim Bir-Sen üyesi iken sadece 9'u Türk Eğitim-Sen üyesi. Mülakat komisyonlarında görev alan kişiler anayasanın eşitlik ilkesine ve mesleki prensiplere bağlı kalmak yerine açık bir şekilde bir sendikanın emrinde hareket etmişlerdir" dedi.
Türk Eğitim-Sen Düzce Şubesi Başkanı Osman Çakmak bugün sendika binasında basın toplantısı düzenleyerek, Düzce Milli Eğitim Müdürlüğü'nün okul müdürlerini görevlendirmek amacıyla oluşturduğu mülakat komisyonuna tepki gösterdi. Osman Çakmak, 322 kişinin mülakata girdiğini belirterek, "Bu komisyonlarda en çok okul müdürü görevlendirmesi yapılacak temel eğitimden ve orta öğretimden sorumlu şube müdürlerine görev verilmezken, geçtiğimiz aylarda bir sendikanın referansları ile atanmış ve aynı sendikanın da üyesi olan şube müdürlerine ve ilçe milli eğitim müdürlerine görev verilmiştir. Mülakat sonuçlarını en yüksek puan alan kişiden düşüğe doğru sıraladığımızda akıl ve vicdan sahibi insanların kabul edemeyeceği bir manzara ile karşılaştık. En yüksek puan alan ilk 50 kişiden 49'u Eğitim Bir-Sen üyesi iken 1'i Türk Eğitim-Sen üyesi. İlk 100 kişiden 93'ü Eğitim Bir-Sen üyesi iken 3 kişi Türk Eğitim-Sen üyesi. İlk 150 kişiden 129’u Eğitim Bir-Sen üyesi iken sadece 9'u Türk Eğitim-Sen üyesi. 119 okul müdürünün atamasının yapılacağını düşündüğümüzde geri kalanının bir önemi yok zaten" dedi.
KOMİSYON SENDİKANIN EMRİNDE HAREKET ETMİŞTİR
Osman Çakmak mülakat komisyonlarında görev alan kişilerin anayasaya aykırı davrandıklarını açıklayarak, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Ayrıca Eğitim Bir-Sen yönetim kurulunda görev yapmakta olup mülakata giren beş kişi de başarılı olmuş, 4'ü gayet yüksek puanlar almıştır. Aynı sendikanın denetleme ve disiplin kurulunda bulunan ilçe yönetimlerinde görev alan birçok kişi en yüksek puanları almışlardır. Sözün özü bu mülakata adil demek adiliktir, insan aklıyla alay etmektir. Mülakat komisyonlarında görev alan kişiler anayasanın eşitlik ilkesine ve mesleki prensiplere bağlı kalmak yerine açık bir şekilde bir sendikanın emrinde hareket etmişlerdir. Yasalar anayasa ilkelerine aykırı bir şekilde uygulanamaz."

Mülakatların iptal edilmesi için hukuki mücadelesi vereceklerini söyleyen Osman Çakmak, "Biz Türk Eğitim-Sen olarak bu mülakatların iptal edilmesi için her türlü hukuki mücadeleyi vereceğiz. Ayrıca Valilik makamına kamuoyu ile paylaştığımız bu rezilliği, bu gerçekleri ileteceğiz. Sayın valimiz bu kayırmaları onaylamıyorsa verdiğimiz bilgilerin doğruluğunu Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından teyit etmeli ve bu mülakatların iptal edilmesi için gerekli adımları atmalıdır. Belirtmek isteriz ki 'Sendikacılık hakkı tutup kaldırmaktır' Sendikacılık menfaatlenmek değil, haksızlığa karşı mücadele etmektir. Türk Eğitim-Sen olarak haksızlığa karşı mücadelemiz yılmadan devam edecektir" diye konuştu.
KİMSENİN YERİ BELLİ DEĞİL
Düzce İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman ise, "Daha şu an kimse atanmadı, tercih de yapılmadı. Maalesef önceden böyle kamuoyu oluşturma adına açıklamalar yapılıyor. Şu anda mülakatlar yapıldı, itirazlar yapılacak, onlar da haftaya netleşecek. En yüksek puandan aşağıya doğru mülakat puanı ve ek 2 puanı ile beraber belirlenecek. Kimsenin yeri belli değil" dedi.

FOTOĞRAFLI
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.