Ebola Şüphesi Acil Servis Kapattırdı

    Çağatay KENARLI/İSTANBUL, ()  BAKIRKÖY Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne ebola şüphesiyle yakınları tarafından getirilen bir kişi paniğe neden oldu. Acil Servise yaklaşık 3 saat hasta alınmazken...

23 Ekim 2014 Perşembe 10:04
Ebola Şüphesi Acil Servis Kapattırdı






 

 

Çağatay KENARLI/İSTANBUL, ()  BAKIRKÖY Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne ebola şüphesiyle yakınları tarafından getirilen bir kişi paniğe neden oldu.
Acil Servise yaklaşık 3 saat hasta alınmazken güvenlik görevlileri ve sağlık personeli maske ile dolaştı. 
Geçtiğimiz hafta bir Afrika ülkesine yaptığı iş seyahatinden Türkiye'ye döndükten sonra ateşi yükselen 35 yaşındaki Ü.Ö., yakınları tarafından geçtiğimiz gün Ankara'da acil servise götürüldü.  Ü.Ö. yapılan müdahale sonrası ateşi düşürülerek evine gönderildi. Daha sonra işleri için İstanbul'a gelen Ü.Ö.'nün ateşi tekrar yükselince yakınları tarafından ebola şüphesiyle Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi. Burada bulunan doktorlara Ü.Ö.'nün yaklaşık 10 gün önce Afrika'dan bir iş seyahatinden geldiği ve Ankara'da ki tedavisi hakkında bilgi verildi. Hastane görevlileri durumu değerlendirerek acil servisi gece 05.00 sıralarında hasta ve ziyaretçilere kapattı.
Hastane personeli ve güvenlik görevlileri maske takarak önlem aldı. Durumun ilgililere bildirilmesinin ardından Ü.Ö., özel giysili sağlık personeli tarafından ambulansla sabah 07.30 sıralarında Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden, ayrıntılı tanının yapılması için Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Kliniği'ne sevk edildi. Daha sonra hastanenin ilgili bölümlerinde yapılan dezenfekte işleminin ardından acil servis hasta kabulüne 08.00 sıralarında başladı.

(FOTOĞRAF)

 

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.