Ege Üniversitesi'ndeki protestoların önüne geçmek için, gösteri alanı sac bariyerle kapatıldı

İZMİR'de Ege Üniversitesi'nde, Ülkü Ocakları'nın okul sorumlusu Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun öldürüldüğü kavga sonrasında, basın açıklaması ve protestoların yapıldığı alan, yeni olayların önüne geçmek için haftasonunda,...

09 Mart 2015 Pazartesi 13:23
Ege Üniversitesi'ndeki protestoların önüne geçmek için, gösteri alanı sac bariyerle kapatıldı






İZMİR'de Ege Üniversitesi'nde, Ülkü Ocakları'nın okul sorumlusu Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun öldürüldüğü kavga sonrasında, basın açıklaması ve protestoların yapıldığı alan, yeni olayların önüne geçmek için haftasonunda, 2 metre yüksekliğindeki sac bariyerle kapatıldı. Şu ana kadar ne yapılacağı açıklanmayan kampüs ortasındaki alan, 'inşaat sahası' olarak ilan edildi, tabelalar asıldı.
Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nde 20 Şubat'ta, formasyon dersleri alan karşıt görüşlü iki grup öğrenci arasında yaşanan kavgada, Ülkü Ocakları'nın Ege Üniversitesi sorumlusu Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4. sınıf öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu, hayatını kaybetti. 7 öğrenci de yaralandı. Olaylara karıştıkları gerekçesiyle adliyeye gönderilen öğrencilerden Nurullah Semo, tutuklandı. Diğer 6 öğrenci ise denetimli serbestlik yasasından yararlandırılıp serbest bırakıldı.
SENATO İNŞAAT YAPMAYA KARAR VERDİ, KAPATTI
Olayın ardından Ege Üniversitesi senatosu, bir daha benzer üzücü olayların yaşanmaması için de kampüs alanı içerisindeki gösterileri ve basın açıklamalarını yasakladı. Yasağa rağmen geçen hafta içerisinde basın açıklaması ya da farklı etkinliklere düzenlemek isteyen öğrencilere hem polis hem de özel güvenlik ekipleri müdahale etti. Bu sırada, arbede ve gözaltılar da oldu.
Bu durumun sürmesi üzerine senato, bir kez daha toplandı ve bu kez daha dikkat çeken bir önlem aldı. Okulun tatil olduğu geçen cumartesi günü başlayan çalışmalar sonrasında, acı olayın meydana geldiği kampüsün orta bölgesindeki çimenlik alan, yaklaşık iki metre yüksekliğindeki sacla kapatıldı. Olayın yaşandığı prafabrik katerya da söküldü.
İNŞAAT SAHASI TABELASI ASILDI
Çalışmaların tamamlanmasının ardından, protestoların yaşandığı bu alanın senato tarafından inşaat alanı olarak kabul edildiği öğrenildi. Burayı kapatan sacların üzerine de 'inşaat alanına, girmek tehlikeli ve yasaktır' tabelaları asıldı. Ancak kapatılan alana şu ana kadar, ek derslik, kütüphane gibi ne tür bir inşaatın yapılacağı konusunda açıklama yapılmadı.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.