Ege'de 51 Kaçak Yakalandı

SAHİL Güvenlik Komutanlığı'nın Ege Denizi'ndeki denetimlerinde son iki günde 51 kaçak göçmen ile 3 insan kaçakçısını yakaladığı bildirildi. 1 Kasım tarihinde Aydın'ın Didim ilçesi Tekağaç Burnu önlerinde tamamı Suriye uyruklu...

03 Kasım 2014 Pazartesi 14:28
Ege'de 51 Kaçak Yakalandı






SAHİL Güvenlik Komutanlığı'nın Ege Denizi'ndeki denetimlerinde son iki günde 51 kaçak göçmen ile 3 insan kaçakçısını yakaladığı bildirildi.
1 Kasım tarihinde Aydın'ın Didim ilçesi Tekağaç Burnu önlerinde tamamı Suriye uyruklu 5 erkek göçmen yakalandı. Yine aynı gün Muğla'nın Bodrum ilçesi Ortakent açıklarında 4 erkek ve 4 kadın olmak üzere toplam 8 Suriye uyruklu göçmen ile bunları Yunan adalarına kaçırmaya çalışan bir Türk göçmen kaçakçısı yakalandı. Olayla ilgili soruşturmada ayrıca bir lastik bot ile bir göçmen kaçakçısı daha ele geçirildi.
2 Kasım'da ise İzmir'in Seferihisar ilçesi Teke Burnu açıklarında 29 erkek, 7 kadın ve 2 çocuk olmak üzere 12 Afganistan, 11 Eritre, 4 Irak, 1 Gambiya, 9 Komoros ve 1 Kamerun uyruklu toplam 38 göçmen yakalandı. Aynı gün Muğla'nın Bodrum ilçesi önlerinde Afganistan uyruklu 1 erkek göçmen kaçakçısı yakalandı.
GULET KARAYA OTURDU
Yine Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan verilen bilgiye göre dün Muğla'nın Marmaris ilçesi, Aksaz Turnalı kayalıklarında Suda isimli 23 metrelik Türk bayraklı bir guletin içinde 5 kişi ile birlikte karaya oturdu. Bölgeye giden Sahil Güvenlik ekipleri teknedekilerin herhangi bir yardım ve tahliye talebinde bulunmaması, kenti imkanlarıyla kıyıya çekeceklerini söylemesi üzerine kaza yerinden ayrıldı.

FOTOĞRAFLI

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.