Eğitim İş: Seçil Öğretmene Verilen Cezayı Kınıyoruz

TRABZON, () - EĞİTİM ve Bilim İşgörenleri Sendikası Trabzon Şubesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde, Trabzon'da konvoyuna yumurta attığı ve hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı mahkemece para...

07 Kasım 2014 Cuma 11:45
Eğitim İş: Seçil Öğretmene Verilen Cezayı Kınıyoruz






TRABZON, () - EĞİTİM ve Bilim İşgörenleri Sendikası Trabzon Şubesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde, Trabzon'da konvoyuna yumurta attığı ve hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı mahkemece para cezasına çarptırılan 42 yaşındaki öğretmen Seçil Esmanur Erdem'in meslekten ihraç edilmesine basın açıklamasıyla tepki gösterdi.
Şube Başkanı Tamer Özlü imzasıyla yapılan yazılı açıklamada, 17 yıllık öğretmen Seçil Esmanur Erdem’in, Milli Eğitim Bakanlığı Yüksek Disiplin Kurulu’nca sürdürülen soruşturma sonucunda meslekten ihraç edildiği hatırlatılarak şu görüşlere yer verildi:
“Hakkaniyetten uzak bir şekilde, siyasi iradenin baskısıyla verilmiş olan bu ceza, ülkemizde demokrasinin nasıl askıya alındığını, adaletin egemen sınıfın çıkarları doğrultusunda nasıl katledildiğini göstermesi açısından çarpıcıdır. Bugün, ‘İleri demokrasi’ nutukları atan AKP iktidarı döneminde, başta yaşam hakkı olmak üzere, temel insan hak ve özgürlükleri alanında ülkemiz tarihinin en karanlık günlerini yaşamaktadır. Yargının bağımsızlığı tartışılır duruma getirilirken, ifade özgürlüğü yerlerde sürünmekte, toplantı ve gösteri hakkı engellenmeye ve cezalandırılmaya devam edilmektedir. Siyasi iktidarın, halkın demokratik tepkilerine olan tahammülsüzlüğü, doruk noktasına ulaşmıştır. Eğitim-İş olarak sadece demokratik hakkını kullanan Seçil öğretmene verilen bu cezanın geri alınmasını istiyor, siyasi iktidarı, demokrasi ve insan haklarını tehdit uygulamalara son vermesi konusunda uyarıyoruz."

FOTOĞRAFLI
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.