Elazığ'da açlık grevine giren sulama birliği çalışanlarına destek ziyareti

Şahismail GEZİCİ/ELAZIĞ, () - MALATYA Sulama Birliği çalışanlarından oluşan bir grup, Elazığ'da 20 milyon liralık elektrik borcu yüzünden tasfiye edilen Eyüp Bağları Sulama Birliği'nden 5 yıldır para alamadıkları için açlık grevi...

28 Mart 2015 Cumartesi 16:02
Elazığ'da açlık grevine giren sulama birliği çalışanlarına destek ziyareti






Şahismail GEZİCİ/ELAZIĞ, () - MALATYA Sulama Birliği çalışanlarından oluşan bir grup, Elazığ'da 20 milyon liralık elektrik borcu yüzünden tasfiye edilen Eyüp Bağları Sulama Birliği'nden 5 yıldır para alamadıkları için açlık grevi başlatan 15 işçiyi ziyaret etti. Açlık grevinin 5'inci gününde fenelaşanlara 112 sağlık ekipleri müdahale ederek, tedavi için hastaneye kaldırdı.
TES-İŞ Elazığ Şube Başkanı Erdeniz Erdem, Malatya’dan gelen sulama birliği çalışanlarıyla birlikte açlık grevindeki işçileri bugün ziyaret etti. Burada bir konuşma yapan Erdem, greve giren arkadaşlarının evlerine ekmek götüremediğini belirterek, "Bu arkadaşların çocukları var, evlerine ekmek götürmek istiyorlar. Yetkililer nasıl rahat ediyorlar? Anlamıyorum" dedi.
Malatya Sulama Birliği adına konuşan Ali Sönmez de, sulama birliği çalışanlarına sahip çıkılması çağrısında bulunarak, "Sulama birliği çalışanlarına sahip çıkılmasını ve açlık grevinde olan arkadaşlarımızın haklarının en yakın zamanda verilmesi temennisi ile haklı davalarında yanlarında olduğumuz bildirmek için buraya geldik. Verilen hakların geri alınamayacağı gibi, çıkan yasanın da geriye doğru işletilmeyeceği hukuken bilinmektedir. Biz hakkımızın gereğini görmek istiyoruz. Tolerans istemiyoruz. Bizler siyasi partilerin amaçları içersinde olmayacağız, bizler ekmeğimizin peşindeyiz. Buradan hükümete ve tüm muhalefette sesleniyoruz; gerekli hukuki çalışmaların yapılmasını ve kimsenin mağdur edilmemesini istiyoruz. Sonuç olarak 5620 sayılı kanun ile verilen haklar görmezden gelinmeyerek mağdur edilmememiz için tüm yetkililere sesleniyoruz" diye konuştu.
Elazığ Sulama Birliği çalışanları adına konuşan Cihan Yeşilkaya da Malatya Sulama Birliği'nden gelenlere teşekkür ederek, "Bu gün açlık grevimizin 5'inci günündeyiz. Arkadaşlarımız birer, birer hastanelere kaldırıyor. Elazığ’daki yetkililer artık sorunların üstünü örtmeyi bıraksınlar ve gelsinler, 'bu sorunlar nasıl çözülür?' diye bizimle görüşsünler. Buraya sivil toplum örgütlerimiz geldi, Malatya’dan sesimiz duyuldu, maalesef Elazığ’daki yetkililer sesimizi duymadı" diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından açlık grevinde fenalaşanlar, 112 sağılık ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapıldıktan sonra hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.