Elazığ'da İl Jandarma Komutanı'ndan koruculara iftar

Şahismail GEZİCİ/ELAZIĞ, ()- ELAZIĞ İl Jandarma Komutanı Albay Sefer Resuloğlu, 8'inci Kolordu Komutanlığı bünyesinde faalliyet yürüten geçici köy korucularına iftar yemeği verdi. 8'inci Kolordu Komutanı Korgeneral Yılmaz Uyar'ın...

06 Temmuz 2015 Pazartesi 01:31
Elazığ'da İl Jandarma Komutanı'ndan koruculara iftar






Şahismail GEZİCİ/ELAZIĞ, ()- ELAZIĞ İl Jandarma Komutanı Albay Sefer Resuloğlu, 8'inci Kolordu Komutanlığı bünyesinde faalliyet yürüten geçici köy korucularına iftar yemeği verdi. 8'inci Kolordu Komutanı Korgeneral Yılmaz Uyar'ın da katıldığı iftarda konuşan Tunceli Bölge Komutanı Tümgeneral Ali Çardakçı, terörle mücadele konusunda verdikleri mücadeleden dolayı geçici köy korucularına teşekkür etti.
İl Jandarma Komutanı Albay Seferoğlu'nun geçici köy korucularına verdiği iftar yemeğine 8'inci Kolordu Komutanı Korgeneral Yılmaz Uyar, Tunceli Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Ali Çardakçı, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Fırat üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbettin Demirbağ ile çok sayıda geçici köy korucusu katıldı. İftar yemeğinden sonra konuşan Tunceli Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Ali Çardakçı, iftara katılan koruculara teşekkür ederek, "Bu sistem kurulduğu günden bu güne kadar, silahlı kuvvetler ve emniyet güçleri ile birlikte gece gündüz demeden, yağmurda, çamurda, sıcakta soğukta her türlü hava ve arazi şartlarından öncelikle kendi köylerinizi bölücü terör örgütüne karşı mücadele verdiniz. Bu güne kadar olduğu gibi, bundan sonra da bu mücadelede sizinle birlikteyiz, sizin yanınızdayız. Zaman zaman sizlere yani koruculara yönelik sindirme, yıpratma, yıldırma politikası güdülmeye çalışılmıştır, ama hiç bir girişim de başarılı olmamıştır. Sizlerden ricamız, bu yıldırma politikalarına karşı direnin ve kimseye pirim verecek hal ve hareketler içinde olmayın. Unutmayın ki devlet ve onun güvenlik güçleri her daim yanınızdadır ve olmaya da devam edecektir. Zaman zaman bölücü terör örgütünün yandaşları ve sempatizanları, bu sistemin kaldırılmasını istemektedirler, her taleplerinin başında ilk sırada bu talep geliyorsa demek ki bu sistem doğru sistemdir. Tabiki sizler bu görevi sürdürürken birçok zorluklarla mücadele ediyorsunuz. Bizler bu zorlukların farkındayız, bizler şark görevi adı altından 2-3 yıl kalıp gidiyoruz ama sizler bu görevi sonuna kadar şark olarak sürdürüyorsunuz. Bu mücadele sürekli yeni gelen komutanlarımızla birlikte, bu mücadeleye devam ediyorsunuz, yani sizin şark göreviniz bitmiyor ve bizler bunun farkındayız" dedi.

Tümgeneral Çardakçı, zaman zaman korucular arasında da suça karışanlar olduğuna dikkati çekerek, "Ama bu demek değildir ki tüm korucular bu ve benzeri suçları işler. Tam burada sizlere büyük sorumluluk düşüyor. Dikkatli olup kimseye malzeme ve pirim vermemelisiniz. Bu sistem devem ederken, yani siz korucular bölücü terör örgütüyle mücadele ederken, tabiki birçok sıkıntılarının da olduğunu biliyoruz. Bu skıntıların zaman zaman çözüldüğünü biliyorsunuz. Çözülemeyen diğer konuların ise üzerinde en üst düzeyde çalışıldığını da biliyoruz ve sonuçlarını da ileriki zamanda alacağımıza da inanıyorum" diye konuştu.
FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.