Elektrik kablosu ahır çatısına değdi, 6 inek telef oldu

AYDIN'ın Çine İlçesi'nde, elektrik direğinden sarkan kablo ahırın metal çatısına değince, zincirle demir parmaklıklara bağlı altı inek akıma kapılarak öldü. Kendisi de akıma kapılmak üzereyken güçlükle kurtulabilen 32 yaşındaki...

30 Haziran 2015 Salı 11:28
Elektrik kablosu ahır çatısına değdi, 6 inek telef oldu






AYDIN'ın Çine İlçesi'nde, elektrik direğinden sarkan kablo ahırın metal çatısına değince, zincirle demir parmaklıklara bağlı altı inek akıma kapılarak öldü. Kendisi de akıma kapılmak üzereyken güçlükle kurtulabilen 32 yaşındaki Ahmet Kartal, elektrik dağıtım şirketine tepki gösterdi.
Olay, dün saat 18.30 sıralarında, Cumalı Mahallesi'nde yaşayan Mehmet Emin Kartal'a ait ahırda meydana geldi. Bir süre önce direk ve elektrik hatlarının değiştiği bölgede sarkan bir elektrik kablosu, ahırın metal çatısına değdi. Kablodaki akım, metal çatıdan zincirle ahırın demir parmaklıklara bağlı ineklere ulaştı. Hayvanların seslerini duyan ahır sahibinin oğlu Ahmet Kartal, durumu fark edip plastik çizmelerini giyerek hayvanlardan birini kurtarabildi. Kendisi de akıma kapılmak üzereyken güçlükle kurtulduğunu belirten Kartal, altı büyükbaş hayvanının can verişini izledi. Kartal'ın ihbarı üzerine olay yerine gelen elektrik dağıtım şirketi AYDEM'in görevlileri, akımı kesti. Toplam değeri 45 bin lira olan hayvanlar, açılan bir çukura gömüldü. Çine Ziraat Odası Başkanı Özkan Atıgan olay yerine gelerek işletme sahibine geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Konu ayrıca Çine Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne de bildirildi. Jandarma, olayla ilgili soruşturma başlattı.
"HAKKIMI ARAYACAĞIM"
Elektrik dağıtım şirketine tepkili olan Ahmet Kartal, "Evin içerisinde oturuyordum. Ahırdan hayvanlarımın sesi geldi. Bir anda kendimi dışarıya attım. Bir baktım hayvanımın birisi ölmüş. Elektrik akımına kapılarak öldüğünü düşündüm. Ayağıma çizmemi giyerek ahırın içine girdim. Bir hayvanımı ahırdan güçlükle kurtarabildim. Diğerlerini kurtarmaya çalışırken elektrik akımına kapıldım. Kendimin nasıl kurtulduğumun bile farkında değilim. Elektrik akımından kurtulduktan sonra altı hayvanımın telef olduğunu gördüm. Hakkımı arayacağım. Bunun sorumlusu AYDEM'dir. Geçen yıl Cumalı Mahallemizdeki direk ve elektrik hatlarını değiştirdi. Buradan mahalle halkını uyarıyorum. Ahırınıza gelen elektrik hatlarını kontrol edin. Benim başıma geldi, sizin başınıza gelmesin" dedi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.