Elektrik Mühendisleri Odası: Yetkili kişilerden onur istifası bekliyoruz

İlker AKTAŞ/SAMSUN, () - TÜRKİYE genelinde yaşanan elektrik kesintisi nedeniyle açıklama yapan Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Samsun Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özdağ, "Bunun hesabını etkili ve yetkili makamdaki kişilerin...

31 Mart 2015 Salı 15:01
Elektrik Mühendisleri Odası: Yetkili kişilerden onur istifası bekliyoruz






İlker AKTAŞ/SAMSUN, () - TÜRKİYE genelinde yaşanan elektrik kesintisi nedeniyle açıklama yapan Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Samsun Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özdağ, "Bunun hesabını etkili ve yetkili makamdaki kişilerin mutlaka vermesi gerekmektedir. Bu sefer yetkili kişilerden onur istifası istiyor, bekliyoruz" dedi.
EMO Samsun Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özdağ, şube binasında düzenlediği basın toplantısında bugün yaşanan elektrik kesintisini eleştirdi. Bu durumun, Türkiye'deki elektrik enerjisi yönetiminin çok ciddi risk altında olduğunu gösterdiğini ifade eden Özdağ, "Çünkü Türkiye 2012-2013 yıllarında da bu şekilde geniş çaplı elektrik kesintileri ile karşılaşmıştı. Aklımıza 23 Mart 2015 tarihinde İzmit Körfez geçidi inşaatında halat kopması yüzünden intihar eden Japon mühendis Kishi Ryoichi geldi. Türk vatandaşı bile olmayan bu Japon mühendis, herhangi bir can kaybı yaşanmayan iş kazasında kendisini sorumlu tuttu. Bunu onur meselesi yaptı ve intihar etti" dedi.
Kimsenin canına kıymasını, intihar etmesini istemediklerini vurgulayan EMO Samsun Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özdağ, şöyle devam etti:
"Bu boyuttaki bir enerji kesintisinin mutlaka bir istifa ile sonuçlanmasını kamuoyu bekliyor şu anda. Biz açıklamalarla yetinmek istemiyoruz. Mutlaka bir sebebi vardır. Kesin olan şu ki, elektrik enerjisinin Türkiye geneline güvenli arzı ile ilgili bir takım hususlar mutlaka atlanmıştır, mutlaka bir yerde risk doğmuştur. Bütün Türkiye'nin elektriği kesilmiştir. Bunun hesabını etkili ve yetkili makamdaki kişilerin mutlaka vermesi gerekmektedir. 10 yıllardır Türkiye'de aslında bundan çok daha beter, facia şeklinde olaylar yaşanmasına rağmen maalesef bu meslek onuru taşıyan insanların istifa mekanizmasını Türk halkı, kamuoyu olarak maalesef göremedik. Bu sefer yetkili kişilerden onur istifası istiyor, bekliyoruz. Henüz resmi açıklama yapılmadığı için kesintinin sebebiyle ilgili yanıltıcı bilgi vermek istemiyoruz. Maalesef Türkiye'de enerji krizi yoktur, enerjinin yönetimi krizi vardır."

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.