Elektrikteki rekor tüketim "Dicle bölgesi"ni etkilemedi

- Dicle Elektrik Dağıtım AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Atalay: - "Dicle bölgesinde iklim şartları, tarımsal sulama ve aşırı kaçak tüketimin etkisiyle arka arkaya yaşanan rekor tüketime rağmen şirket hiçbir kısıntı yapmadı" - "26 Temmuz günü dağıtım bölgemizde günlük bazda 85 bin 962 megavat elektrik tüketildi. Bu güç, Dicle'yi özelleştirmeden aldığımız günden bu yana gerçekleşen günlük bazda en yüksek tüketim değeri. Bu seviyelere hiçbir elektrik kısıntısına gitmeden ulaşıldı"

31 Temmuz 2017 Pazartesi 14:10
Elektrikteki rekor tüketim






İSTANBUL (AA) - Dicle Elektrik Dağıtım AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Memet Atalay, Türkiye'de elektrik tüketim rekorunun 26 Temmuz'da kırıldığına dikkati çekerek, "Dicle bölgesinde iklim şartları, tarımsal sulama ve aşırı kaçak tüketimin etkisiyle arka arkaya yaşanan rekor tüketime rağmen şirket hiçbir kısıntı yapmadı." ifadesini kullandı.

Atalay, yaptığı yazılı açıklamada, rekor tüketimlerin elektrik sistemi ve altyapısı için önemli bir test olduğunu ve elektrikte kalitenin her geçen gün daha iyiye gittiğini vurguladı.

Son dönemde Türkiye'de elektrik tüketiminde arka arkaya rekorlar kırıldığına, 26 Temmuz'da da bu durumun yaşandığına dikkati çeken Atalay, "Dicle bölgesinde iklim şartları, tarımsal sulama ve aşırı kaçak tüketimin etkisiyle arka arkaya yaşanan rekor tüketime rağmen şirket hiçbir kısıntı yapmadı. 26 Temmuz günü dağıtım bölgemizde günlük bazda 85 bin 962 megavat elektrik tüketildi. Bu güç, Dicle'yi özelleştirmeden aldığımız günden bu yana gerçekleşen günlük bazda en yüksek tüketim değeri. Bu seviyelere hiçbir elektrik kısıntısına gitmeden ulaşıldı." ifadelerini kullandı.

- Dicle'de özelleştirme dönemi rekoru kırıldı

Özelleştirme sonrasında geçen 4 yılda Dicle Elektrik Dağıtım AŞ'nin sorumluluk bölgesinde toplam 1 milyar 200 milyon liralık altyapı ve iyileştirme yatırımını gerçekleştirdiklerini belirten Atalay, bu yatırımların vatandaşların artan enerji talebine olumlu katkı sağladığını vurguladı.

Bölgelerinde kaçak elektrik kullanmaya devam eden aboneler bulunduğuna işaret eden Atalay, bazı mahallelerde kaçak elektrik kullanımına bağlı aşırı yüklenmeler olabildiğini ve bu nedenle arızalar oluştuğunu ifade etti.

Atalay, bölgede yaşanan arızalara ilişkin şunları kaydetti:

"Üzülerek takip ediyoruz ki, aldığımız tüm teknik ve hukuki önlemlere rağmen bazı vatandaşlarımız kaçak elektrik kullanmayı alışkanlık haline getirmiş. Kaçak elektrik kullananlar sebep oldukları zarardan kendini sorumlu görmüyor. Ancak tüm abonelerimiz şunu bilsin ki, bir yerde planlı bir kesinti duyurulmamış ise orada yaşanan kesinti elektriği kaçak kullananların yarattığı arızadır. Dicle Elektrik kanun neyi gerektiriyorsa yapmaya kararlıdır. Kaçak elektrik kullananlar en çok kendi komşusunun, hemşerisinin, çocuklarının hakkını kullanmaktadır. Sorumlu abonelerimiz, kendi haklarını korumak ve kaçağı önlemek için her zaman şirketimize destek olmalıdır."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.