Emekliler Belediyede Gönüllü İşe Başladı

Mesut MADAN/TEFENNİ (Burdur), () - BURDUR'un Tefenni İlçesi'nde, İŞKUR'un belediyeye 8 kişilik işçi kontenjanı ayırmasına tepki gösteren bir grup emekli, belediyede gönüllü işe başladı. Tefenni Belediye Başkanı MHP'li Ümit Alagöz...

30 Eylül 2014 Salı 17:55
Emekliler Belediyede Gönüllü İşe Başladı






Emekliler Belediyede Gönüllü İşe Başladı

 BURDUR'un Tefenni İlçesi'nde, İŞKUR'un belediyeye 8 kişilik işçi kontenjanı ayırmasına tepki gösteren bir grup emekli, belediyede gönüllü işe başladı.
Tefenni Belediye Başkanı MHP'li Ümit Alagöz konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında belediyede işçi çalıştırmak için İŞKUR Müdürlüğü'ne talepte bulunduklarını, İŞKUR'un ise 8 kişilik kontenjan ayırdığını belirtti. TYP kapsamında Burdur il geneline 1000 kişilik kontenjan ayrıldığını aktaran Başkan Alagöz, "Tefenni'ye ise 8 kişilik kontenjan ayrılmış. Biz bunu yerel basından öğrendik. İŞKUR Müdürlüğü'nden sürenin bitimine 1 gün kala belediyemize telefon açılarak 'Hemen projenizi getirin, getirmezseniz bir daha projeye dahil olamazsınız' denilmiş" dedi.

Valilik ile İŞKUR Müdürlüğü'ne başvuruda bulunduklarını, ancak cevap alamadıklarını kaydeden Başkan Alagöz, "Bu adaletsizlik karşısında halkımız belediyemize sahip çıkıyor. Çeşitli kurumlardan emekli 18 hemşehrimiz genel temizlik, park ve bahçeler ile parke taşı döşeme işlerinde gönüllü çalışmaya başladı" diye konuştu.
TYP NEDİR?
İşsizliğin yoğun olduğu dönemlerde veya yerlerde doğrudan veya yüklenici eliyle toplum yararına bir iş ya da hizmetin gerçekleştirilmesi yoluyla, özellikle istihdamında zorluk çekilen işsizlerin çalışma alışkanlık ve disiplininden uzaklaşmalarını engelleyerek işgücü piyasasına uyumlarını gerçekleştirmek ve bunlara geçici gelir desteği sağlamak amacıyla İŞKUR tarafından uygulanan programlardır.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.