Emeklilerin Kış Zammı İsyani

Mustafa OĞUZ/İZMİR () - DİSK Emekli Sen Üyeleri Hükümetin doğalgaz ve elektrik fiyatlarına 1 Ekim itibarıyla yaptığı yüzde 9 zammı Konak Meydanı'nda protesto etti. Konak Meydanı'nda toplanan bir grup emekli 'Emeklinin cebi de sofrası...

31 Ekim 2014 Cuma 13:49
Emeklilerin Kış Zammı İsyani






Emeklilerin Kış Zammı İsyani

Mustafa OĞUZ/İZMİR () - DİSK Emekli Sen Üyeleri Hükümetin doğalgaz ve elektrik fiyatlarına 1 Ekim itibarıyla yaptığı yüzde 9 zammı Konak Meydanı'nda protesto etti.
Konak Meydanı'nda toplanan bir grup emekli 'Emeklinin cebi de sofrası da boşaldı', 'Sadaka değil toplu sözleşme İstiyoruz', 'Emekli de insanca yaşamak istiyor', 'Yüzde 3 çok değil mi babacığım (Bilal Oğlan)', 'Cumhura 47 bin 500, vekile 23 bin 200, emekliye 1000 adalet mi bu?' yazan dövizler taşıdı.
Hükümetin yaptığı zamlara şaşırmadıklarını dile getiren DİSK Emekli Sen 1. Nolu Şube Başkanı İbrahim Yılmaz şunları söyledi:
"Çünkü hükümet, her yıl aynı senaryoyu sahneye koymakta ve kış aylarını fırsat bilerek kışın temel tüketim ürünü olan enerji ürünlerine Ekim ayında zam yapmaktadır. Asıl ilginç olan ise, hükümetin kışı fırsata çeviren politikasını toplumun kanıksamış olmasıdır. Hükümet bir kez daha yanlış ekonominin ve siyasi politikasının sonucu ortaya çıkan bütçe açığının faturasını vatandaşa çıkarmış ve fırsatçılık yaparak kışın soğuk günlerinde 76 milyon vatandaşın tüketmek zorunda kalacağı enerji fiyatlarına zam yapmıştır. Kuşkuşuz bu zam, içinde milyonlarca emeklinin de bulunduğu tüm emekçi kesimleri vuracak ve onlar yoksulluğa sürükleyecektir." 
KÖMÜR KARASINA KAN BULAŞTI

Emekllilerin eylemine destek veren DİSK Ege bölge Temsilcisi Memiş Sarı da, "Fakirler, AKP'nin kanlı kömürünü almayın. Yaktığınız kömürlerde emekçinin kanı var. İmece usülü çalı çırpı toplayıp onları yakalım. Emekliler mutlu değil. Kimse kenara çekilmesin. Yıllarca SSK'ya para verdiğinizin şimdi karşılığını alamayıp yoksulluk çekiyorsunuz" dedi.
'VEKİL MAAŞALARI ÖĞRETMEN MAAŞINI GEÇMESİN'
Atatürk'ün "Vekil maaşları öğretmen maaşlarını geçmesin" sözünü de hatırlatan Sarı şöyle konuştu:
"AKP ile geçen 13 yılımız ipotek altında. AKP geldiğinden bu yana işçiler için hiç bir şey yapmadı. Haberlerde hep işçilerin öldüğünü duyuyorsunuz. Hiç bir zaman 30 işverenin göçük altında kaldığını duyamazsınız. Çünkü ezilen kesim işçi. Onları bir ekmeğe muthaç ediyorsunuz" dedi.
FOTOĞRAFLI

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.