Emeklilikte Yaşa Takılanlar Platformu üyeleri yürüyüş yaptı

Hüseyin TÜCCAR/BURSA, () - BURSA'da Emeklilikte Yaşa Takılanlar Platformu üyesi yaklaşık 500 kişi, emeklilikte yaş sınırı getirilmesiyle mağdur edildikleri gerekçesiyle protesto yürüyüşü yaptı. Merkez Osmangazi İlçesi, Şehreküstü...

08 Şubat 2015 Pazar 15:37
Emeklilikte Yaşa Takılanlar Platformu üyeleri yürüyüş yaptı






Hüseyin TÜCCAR/BURSA, () - BURSA'da Emeklilikte Yaşa Takılanlar Platformu üyesi yaklaşık 500 kişi, emeklilikte yaş sınırı getirilmesiyle mağdur edildikleri gerekçesiyle protesto yürüyüşü yaptı.
Merkez Osmangazi İlçesi, Şehreküstü Meydanı’nda toplanan grup, Kent Meydanı'na yürüdü. Ellerinde  'Küçümseme mağdurları! nokta da küçüktür, bitirir cümleyi', 'Mağdurlardan kurtulamazsınız. Çünkü biz sizin vicdan azabınız olacağız. Unutma!', 'İlahi adalette zaman aşımı yoktur' pankartları taşıyan göstericiler, 'Hakkımızı istiyoruz', 'Verilen hak geri alınmaz' sloganı attı. 
Kent Meydanı’nda yapılan açıklamalarda, emeklilikte yaşa takılanların mağduriyetlerinin giderilmesi istendi.
'YASA MAĞDURUYUZ'

Platform Sözcüsü Mehdi Bıkmaz, 8 Eylül 1999 tarihinde çıkan 4447 sayılı yasanın mağduru olduklarını belirterek şunları söyledi:
"Bu yasanın bir an önce düzeltilmesini istiyoruz. Bu yasa geriye doğru işletilmiştir. Bunun hiçbir emsali yoktur. 'Verilmiş hak kazanılmış hak değil, beklenen haktır' diye oyun oynanmıştır. Biz bu yasanın iptal edilmesini istiyoruz. Yasa geriye doğru işletildiği yetmiyormuş gibi kişiler arasında, eşitlik ilkesine aykırı şekilde birine üç yıl, diğerine 15-17 yıl gibi süreler eklendi. Bu anayasanın eşitlik ilkesine de aykırıdır. Yeter artık diyoruz."
'GASP EDİLMİŞ HAKKIMIZIN PEŞİNDEYİZ'
Yeni kurulan Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin Başkanı Gönül Boran Özupak da yasanın geriye işletildiğinin altını çizerek şöyle konuştu:
"Biz kesinlikle erken emeklilik istemiyoruz. Biz kazanılmış, gasp edilmiş hakkımızın peşindeyiz. Bana 10 yıl vurdu. 3 yılım geçti, 7 yıl daha bekleyeceğim. Bu yasa ile 2 yıl ile 15 yıl yaş şartından dolayı bekleyecek arkadaşlarımız var. Şuan 2,5 milyon gibi bir rakamız. Yasa çıkmış olsa 160 bin civarında emekli olacak arkadaşımız var. Yazıktır" Platform üyeleri basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.