Emniyet İstanbul'da Yaşlılar Haftası'nı unutmadı

Çağatay KENARLI/İSTANBUL,() İstanbul Emniyet Müdürlüğü, "Yaşlılara Saygı Haftası" kapsamında, 200 Darülaceze sakinini ağırladı. İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok'un eşi Gülhan Atınok yaşlıları tek tek ziyaret...

28 Mart 2015 Cumartesi 16:13
Emniyet İstanbul'da Yaşlılar Haftası'nı unutmadı







Çağatay KENARLI/İSTANBUL,() İstanbul Emniyet Müdürlüğü, "Yaşlılara Saygı Haftası" kapsamında, 200 Darülaceze sakinini ağırladı. İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok'un eşi Gülhan Atınok yaşlıları tek tek ziyaret ederek isteklerini dinledi. Programda Işın Karaca ve Selami Şahin şarkılar söyledi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, "Yaşlılara Saygı Haftası" kapsamında, 200 Darülaceze sakinini Merter'deki Polis Eğitim ve Kongre Merkezi (PEKOM)'da misafir etti. İl Emniyet Müdürü Selami Altınok'un eşi Gülhan Altınok düzenlenen programa ev sahipliği yaptı. Altınok, yaşlıları tek tek ziyaret ederek isteklerini dinledi.

Düzenlenen etkinliğe Darülaceze Başkanı Aylin Çiftçi, İstanbul MİT Bölge Başkanı Aydın Demir'in eşi Nuran Demir, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu'nun eşi Aysun Salihoğlu, İstanbul Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Ali İhsan Yurdabak'ın eşi Gülseren Yurdabak ile Darülaceze'de kalan 200 kişi katıldı. Gülhan Atınok, yaşlıları oturdukları masalarda tek tek ziyaret ederek onlarla sohbet etti. Programda Işın Karaca ve Selami Şahin çeşitli şarkılar söyledi. Türkan Kandıralı ile Maksim Orkestrası'da yaşlıları eğlendirdi.

SULTAN 2. ABDÜLHAMİT HAN'A ALLAH'TAN RAHMET DİLİYORUM
Gülhan Altınok, Yaşlılara Saygı Haftası’nın en anlamlı günlerden olduğuna değinerek, “Sevgi ve saygıyı en çok hak eden, gölgesinde yetiştiğimiz çınarlarımız olan siz yaşlıların haftasını kutlamanın heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz. Ömrünü topluma ve ülkeye hizmetle geçirmiş insanların, yaşlandıkları ve bakıma muhtaç oldukları dönemde ömürlerinin sonuna kadar insan onuruna yakışır bir şekilde bakım talep etme hakları vardır. Darülaceze'yi 120. yıl önce kendi mal varlığını bağışlayarak kuran Sultan 2. Abdülhamit Han'a Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

TARİHİN HER DÖNEMİNDE YAŞLISINA GEREKEN ÖNEMİ VEREN BİR TOPLUMUN EVLATLARIYIZ
Altınok, tarihin her döneminde yaşlılara gereken önemi veren bir toplumun evlatları olduklarını belirterek, “Ne mutlu ki bizler tarihin her döneminde yaşlısına gereken önemi vermiş bir toplumun evlatlarıyız. Büyüğe saygı milletimizin en önemli töresi, vazgeçilmez geleneği olmuştur. Devletimiz de bu noktadan hareketle yaşlılarımıza en güzel şekilde hizmet vermekte olup değişen ihtiyaçlara göre de bu hizmetlerin kalitesi ve çeşitliliği artmaktadır. Milletimiz, tarihinin her döneminde yaşlılarını baş tacı etmiş, onların engin tecrübelerinin kıymetini bilmiş ve bu sayede toplumsal birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunu canlı tutmayı başarmıştır. Bizler büyüklerine, anne ve babalarına hizmeti, onların ihtiyaçlarının karşılanması için gösterilen gayreti, ibadet kabul eden bir medeniyetin temsilcileriyiz. Yaş almak bir dağın tepesine çıkmaya benzetilebilir. Zirveye çıkmak zor ve zahmetlidir ama zirveye doğru atılan her adım bakış açısının ve ufkunun daha da genişlemesine vesile olur. Bu nedenle bizim onlardan öğreneceğimiz çok şeyler var. Onlar hayata bakarken en yüksek görüş açısına sahip olduklarını unutmamalıyız" diye konuştu.

(FOTOĞRAF) 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.