En lezzetli yarış

MANİSA Lokantacılar Odası tarafından bu yıl 15'inci kez düzenlenen yemek yarışmasında dört kategoride seçim yapıldı. Birbirinden leziz yemeklerin yapıldığı yarışmada dereceye girenlere altın hediye edildi. Manisa Lokantacılar Odası...

25 Nisan 2015 Cumartesi 17:24
En lezzetli yarış






MANİSA Lokantacılar Odası tarafından bu yıl 15'inci kez düzenlenen yemek yarışmasında dört kategoride seçim yapıldı. Birbirinden leziz yemeklerin yapıldığı yarışmada dereceye girenlere altın hediye edildi.
Manisa Lokantacılar Odası tarafından Uluslararası 475'inci Mesir Festivali kapsamında bu yıl 15'incisi düzenlenen Yemek Yarışması, Şehzadeler'deki tarihi Yeni Han'ın develik bölümünde yapıldı. Lezzet Haritası isimli yemek programını sunucusu Ezgi Serter'in sunuculuğu yaptığı yarışmaya; MHP'li Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, AK Partili Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hasan Geriter, Lokantacılar Odası Federasyonu Başkanı Aykut Yenice, Manisa Lokantacılar Odası Başkanı Mehmet Akgül, Uşak, Mersin, Karaman, Edremit, Bursa ilerlerinden lokantacılar odası yöneticileri ile yarışmaya katılan aşçılar ve aileleri katıldı.
'Etli Yemekler', 'Zeytinyağlı Yemekler', 'Hamurişi' ve 'Tatlılar' olmak üzere dört kategorisinde mücadele veren yarışmacılar, lezzetleri yarıştırdı. Her kategoride beşer jüri üyesi bulunan yarışmada ikisi erkek 67'si ev kadını olmak üzere 69 yarışmacı katıldı. Açılış konuşmasını yapan Oda Başkanı Mehmet Akgül, yarışmanın amacının kente özgü geleneksel yemekleri ön plana çıkarmak olduğunu söyledi.
Konuşmanın ardından jüri üyeleri tek tek lezzetlerin tadına baktı. Yemeklerin görselliği 50, tadı ise 50 puan üzerinden lezzetler değerlendirmeye alındı. Sunulan yemekleri tadı karıştırılmasın diye her tadımdan sonra bol bol soda tüketildi. Yarışma boyunca yaklaşık 300'e yakın sodanın tüketildiği belirtildi. Yaklaşık 2 saat süren yarışma sonunda dereceye girenler sunucu Ezgi Sertel tarafından açıklandı.
Tatlılar kategorisinde Hafsa Sultan Pastası ile birinci olan Mine Senan'a, kakaolu revanini baklava ile ikinci olan Sevnur Cesur'a ve incir şöleni tatlısı ile üçüncü olan Suna Uzunöz'e ödüllerini Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün verdi.
Etliler Kategorisinde birinciliği Bacalı Et ile Süheyla Ülker, ikinciliği Akkız Aşı ile Hacer Aksoy, üçüncülüğü de Soğan Yahnisi ile Gülten Kaya kazandı.
Zeytinyağlılar Kategorisinde birinciliği Zeytinyağlı Enginar ile Türkan Kılınç, ikinciliği Közde Patlıcan, Biber Sefa ile Aynur Çaltepe, üçüncülüğü Kaburga Sarma ile Nerihan Keder kazandı.
Hamur işi kategorisinde birinciliği İncir Güzeli ile Ayşegül Onaylı, ikinciliği Laz Böreğiyle Senem Akgün, üçüncülüğü kabın Çerkez Mantısıyla Muazzez Eren kazandı.
Dört kategoride dereceye girenlerin ödüllerini yarışmaya katılan protokol üyeleri verirken, birinciye tam, ikinciye yarım, üçüncüye de çeyrek altın hediye edildi. Ödül töreninden sonra yarışmaya katılan yemekler katılımcılara sunuldu.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.