Endonezya'da Arakanlı Müslümanlara yönelik katliam protesto edildi

Endonezya'da özgürlük simgesi olan Monas Meydanı’nda toplanan çok sayıda gösterici, Arakanlı Müslümanlara yönelik katliamı protesto etti.

16 Eylül 2017 Cumartesi 14:40
Endonezya'da Arakanlı Müslümanlara yönelik katliam protesto edildi






CAKARTA (AA) - Myanmar'daki Arakanlı Müslümanlara (Rohingyalara) yönelik katliamlar ve şiddet olayları, Endonezya'da protesto edildi.

Başkent Cakarta'daki ülkenin özgürlük simgesi olan Monas Meydanı’nda toplanan çok sayıda gösterici, Myanmar'da Arakanlı Müslümanlara yapılan saldırılara tepki gösterdi.

"Arakanlı Müslümanlara yardım", "İnsanlığa sahip çık" yazılı pankart ve dövizler taşıyan göstericiler, salavat ve tekbirler getirerek Arakanlı Müslümanlar için dualar etti.

Gösterilerde ayrıca, Arakanlı Müslümanlara destek için yardım sandıkları da kurularak yardım toplandı.

Ülke genelinde Arakanlı Müslümanlara destek amacıyla yardım kampanyaları devam ederken, Endonezya hükümeti de şimdiye kadar Myanmar'daki katliamlardan Bangladeş’e sığınan Arakanlı Müslümanlara 34 ton yardım malzemesi gönderdi.

Muhabir: Adem Şalvarcıoğlu

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.