Engelli Maaşları Kesilen Baba- Oğul Çaresiz Kaldı

Ankara'nın Mamak ilçesi Çağlayan Mahallesi'nde bir kapıcı dairesinde 300 lira kira ile oturan engelli 34 yaşındaki Metin Ateş ile 3 ve 7  yaşlarında geçirdiği ateşli hastalıklar sonucu zihinsel...

20 Nisan 2015 Pazartesi 12:58
Engelli Maaşları Kesilen Baba- Oğul Çaresiz Kaldı






 
Engelli Maaşları Kesilen Baba- Oğul Çaresiz Kaldı
    Ankara'nın Mamak ilçesi Çağlayan Mahallesi'nde bir kapıcı dairesinde 300 lira kira ile oturan engelli

34 yaşındaki Metin Ateş ile 3 ve 7  yaşlarında geçirdiği ateşli hastalıklar sonucu zihinsel engelli kalan oğlu 11 yaşındaki Çetin Ateş, engelli maaşları kesilince çaresiz kaldı. Eşinin bir yıl önce sağlıklı olan 5 yaşındaki kızlarını da alıp evi terk ederek kendisini boşadığını belirten Metin Ateş, oğlu ile 3 ayda bir aldıkları 875'er lira engelli maaşı ile geçinmeye çalıştıklarını, bu para da kesilince mağdur olduklarını belirtti.
Geçirdiği hastalıklar nedeniyle yüzde 72 engelli kaldığını, verilen rapor doğrultusunda 2001 yılında kendisine engelli maaşı bağlandığını belirten Metin Ateş, oğlunun ise 3 ve 7 yaşlarında geçirdiği ateşli hastalık sonucu yüzde 88 engelli kalıp, maaşa bağlandığını söyledi.
MAAŞ GEÇEN AY KESİLDİ
Baba- oğulun 3 ayda bir aldıkları 875'er lira engelli maaşı iddiaya göre 5 Mart 2015 tarihinde vakıf sınırları dışına çıktıkları gerekçe gösterilip kesildi. Ancak oturdukları evden hiç ayrılmadıklarını belirten Metin Ateş, yaşadığı sıkıntılarını şöyle dile getirdi:
"Engellerimizden dolayı eşim 5 yaşındaki sağlıklı kızımı bir yıl önce yanına alarak evi terk etti. Sonra da boşanma davası açıp, beni boşadı. 11 yaşındaki oğlum Çetin'le aldığımız engelli maaşlarımızla geçinmeye çalışıyorduk. Devlet bu maaşlarımızı bilemediğimiz bir nedenle kesince mağdur olduk. Kiramı ödeyemiyorum. Evimizde ekmek yok, çocuğumun ilaçlarını alamaz duruma düştük. Yetkilerden engelli maaşlarının neden kesildiğini öğrenmeye çalıştım, kimse bu konuda açıklayıcı bir cevap vermiyor. Bu mağduriyetimizin bir an önce giderilmesini istiyoruz."

 

Anahtar Kelimeler:
EngelliMaaş
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.