'engelliler Yararına Tiyatro Bileti Satıyoruz' Diyerek Dolandırdılar

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde, telefonda engelliler yararına tiyatro oyunu düzenlediklerini söyleyerek kandırdıkları kişilere bilet satarak dolandırıcılık yaptıkları iddiasıyla polis tarafından gözaltına alınıp, adliyeye sevk edilen...

05 Kasım 2014 Çarşamba 15:39
'engelliler Yararına Tiyatro Bileti Satıyoruz' Diyerek Dolandırdılar






MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde, telefonda engelliler yararına tiyatro oyunu düzenlediklerini söyleyerek kandırdıkları kişilere bilet satarak dolandırıcılık yaptıkları iddiasıyla polis tarafından gözaltına alınıp, adliyeye sevk edilen biri kadın iki kardeş, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Şüphelilerle ilgili çok sayıda kişi polise şikayetçi olurken, yaklaşık 300 kişinin mağdur olduğu belirtildi.
Bodrum'da iki haftadır engelli yakınları, işadamları ve çeşitli kurum ve kuruluşları telefonla arayan dolandırıcılar, Bodrum Sağlık Vakfı Engelliler Rehabilitasyon Merkezi ve Bodrum Belediyesi'nin adını kullanarak, "Engellilere araç, protez alımı alımı ve desteği için 11 Kasım'da Bodrum Belediyesi Nurol Kültür Merkezi'nde, Beşi Bir Yerde Engelsizler Kültür ve Sanat Tiyatrosu tarafından 'Engelsiz Hayat Oh Ne Rahat' isimli oyunun sahnelecek, diyerek 50 liradan bilet sattı. Dolandırıcılar, biletleri de kurye aracılığıyla ulaştıracaklarını belirtti. Dolandırıcılar bu şekilde yaklaşık 300 kişiye, üzerinde seri numarası ve mühür bulunmayan biletlerden sattı. Durumdan şüphelenen bazı kişiler, Nurol Kültür Merkezi'ni aradıklarında o tarihte böyle bir oyun programının olmadığını öğrendi. Bunun üzerine Bodrum Sağlık Vakfı Engelliler Rehabilitasyon Merkezi ve Bodrum Belediyesi'ni de böyle bir orgazisayonu olmadığı öğrenen vatandaşlar, dolandırıldıklarını anlayıp, soluğu Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde alarak şikayetçi oldu. Şikayet üzerine polis, Bodrum şehir merkezindeki bir alışveriş merkezinde bir kişiye söz konusu biletlerden satmak için gelen 29 yaşındaki kurye İ.S.'yi gözaltına aldı. İ.S.'nin ifadesinden yola çıkan polis, biletleri satan şirketin yetkilisi olduğu belirtilen ablası 38 yaşındaki G.S.'yi de gözaltına aldı. Bugün adliyeye sevk edilen iki kardeş, tutukuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Serbest kalan D.S., 11 Ağustos için belediyeden kültür merkezinden oyunu sahnelemek için yer ayırttıklarını belirtip, "Ancak, daha sonra 29 Kasım'a erteledik. 6.5 yıldır tiyatro işi organize ediyorum, ortada bir yanlış anlama var. Oyunu sahneleyeceğiz" dedi.
Bodrum Belediyesi Kültür ve Sanat İşleri Sorumlusu Asu Kösemen ise D.S.'nin iddilarının gerçeği yansıtmadığını, iki tarih için de kültür merkezinde böyle bir organizasyonun olmadığını vurgulayıp, bu kişilere etkinlik için verilmiş hiçbir gün ve saat olmadığını kaydetti.
Bodrum Vergi Dairesi Müdürlüğü yetkilileri ise damgasız ve seri numarasız bilet satışı yapılamayacağını belirtip, durumun incelemeye alındığını bildirdi.
"YARDIM EDERKEN ARTIK 10 KEZ DÜŞÜNECEĞİZ"
Bodrum'da restoran işleten evli, üç çocuk annesi 47 yaşındaki Yasemin Şirin, "Engelliler için çok güzel şeyler yapılıyor. Biz de elimizden geldiğince destek veriyoruz. Bu kez de telefon ile engelliler yararına tiyatro var, Bodrum Sağlık Vakfı ve belediyenin destek verdiği bir organizasyon denilince bilet aldık. Ancak belirtilen gün ve saatte kültür merkezinde böyle bir oyun olmadığını öğrenince şok olduk, bileti incelediğimizde dolandırıldığımızı anladık. Yardım ederken artık 10 kez düşüneceğiz. Engelli insanların adını kullanarak duygu sömürüsü yaparak işi bu seviyeye kadar getireceklerini akıl edemedik. İnsanların insanlıkların kaybettiği noktaya geldik. Toplum çürümüş, ahlaken bitmişiz. Para her şeyin önüne geçmiş yazık bu topluma" dedi.
100 lira vererek aldığı iki bilet ile ilçe emniyet müdürlüğüne giderek şikayetçi olan isminin açıklanmasını istemeyen bir kişi de, "Dolandırıldığımı anlayınca, daha fazla insanın mağdur olmaması için polise şikayetçi oldum" dedi.
Öte yandan, Bodrum Sağlık Vakfı Engelliler Rehabilitasyon Merkezi ve Bodrum Belediyesi'nin de isimlerini bilgileri dışında kullanarak bilet satması nedeniyle şüpheliler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacakları öğrenildi. Geçen 30 Ağustos'ta Eşkişehir'de de benzer şekilde dolandırıcılık olayının yaşandığı öğrenildi.

FOTOĞRAF


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.