Engellilere polisin sürprizi yüzleri güldürdü

Burhan CEYHAN/İNCİRLİOVA (Aydın), () - AYDIN'ın İncirliova İlçesi'nde, ihtiyaç sahibi bedensel engellileri belirleyen polis, İstanbul'daki bir dernekle temas kurup temin ettiği tekerlekli sandalyeleri, sürpriz ziyaretlerle dağıttı. Mutluluk...

27 Şubat 2015 Cuma 16:56
Engellilere polisin sürprizi yüzleri güldürdü






Burhan CEYHAN/İNCİRLİOVA (Aydın), () - AYDIN'ın İncirliova İlçesi'nde, ihtiyaç sahibi bedensel engellileri belirleyen polis, İstanbul'daki bir dernekle temas kurup temin ettiği tekerlekli sandalyeleri, sürpriz ziyaretlerle dağıttı. Mutluluk gözyaşı döken engelliler, polise teşekkür etti.
İncirliova İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Büro Amirliği, ilçede tekerlekli sandalye ihtiyacı olan engelliler için çalışma başlattı. Temas kurulan İstanbul Bedensel Engelliler Derneği'nden engelliler için dokuzu normal, ikisi spastik engellilere özel üretilmiş, üçü de akülü olan tekerlekli sandalye desteği sağlandı. Polisler, önceden belirlenen engellilerin adreslerine çatkapı gidip, ziyaret etti. Toplum Destekli Polis Büro Amirliği'nde görevli polis memurları Yıldırım Erdinç, Muharrem Hepduman, Hüseyin Sarıkaya ve Mukerrem Şenöz'den oluşan grubu karşılarında görünce şaşıran engelliler, ardından ziyaret sebebini öğrenip, hediye edilen tekerlekli sandalyelere kavuşunca sevindi.
GÖZYAŞI VE SEVİNÇ

Mutluluk gözyaşı döken engelli 84 yaşındaki Hasibe Göbek, "Allah sizleri başımızdan eksik etmesin" diyerek polislere sarıldı. Bir diğer engelli 72 yaşındaki Mehmet Özel de yardımın paha biçilemez olduğunu belirtti. Engellilerden 65 yaşındaki Zahir Güneş de "Polisin bu duyarlı davranışı karşısında dileyecek bir şey bulamadım. Ancak bize verilen bu akülü arabaları kullanabileceğimiz engelli yollarının da yapılması gerekiyor. Birçok engelli İncirliova'da yollarda yürüyemiyor" dedi. Spastik engeli 19 yaşındaki Buse Okusen de yeni engelli aracını kavuşmanın sevincini polislerle poz vererek yaşadı. Diğer araçların da sırasıyla belirlenen engellilere teslim edildiği, bu yöndeki çalışmaların süreceği belirtildi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.