Erbaş: Askerimiz cephede bütün gücüyle gerekeni yapıyor

PYD/PKK'lı teröristlerce evlerine roket atılması sonucu hayatını kaybeden Fatma Avlar'ın ailesine taziye ziyaretinde bulunan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, "Askerimiz cephede bütün gücüyle gerekeni yapıyor. Biz duamızla onlarla oluyoruz." dedi.

17 Şubat 2018 Cumartesi 17:29
Erbaş: Askerimiz cephede bütün gücüyle gerekeni yapıyor






HATAY (AA) - Diyanet İşler Başkanı Ali Erbaş, PYD/PKK'lı teröristlerce atılan roketin evlerine isabet etmesi sonucu 17 yaşında hayatını kaybeden Fatma Avlar'ın, Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki ailesini ziyaret etti.

Avlar'ın Gültepe Mahallesi'nde yaşayan ailesinin evine giden Erbaş, baba Ahmet ve anne Döne Avlar'a taziyelerini illetti.

Erbaş, yaptığı konuşmada, her nefsin ölümü tadacağını söyledi.

Fatma Avlar'ın şehit olduğunu belirten Erbaş, şu değerlendirmede bulundu:

"Milletimiz önemli bir imtihan veriyor. Hepimiz birlikte bu imtihanı sabırla ve kararlılıkla başaracağız inşallah. Askerimiz cephede bütün gücüyle gerekeni yapıyor. Biz duamızla onlarla oluyoruz. Maddi ve manevi her türlü desteğimiz ordumuzun yanında. Tabii zaman zaman orada şehitlerimiz oluyor. Büyük bir mücadelenin içerisindeyiz. Bu topraklar hiç şehitsiz kalmamış. Genelde askerlerimiz şehit olur ama bazen böyle Fatma kızımız gibi kardeşlerimize de şehitlik nasip oluyor. Kur'an-ı Kerim'de Rabb'imiz şehitlerin yaşadıklarını, ölmediklerini bizlere öğretiyor. Peygamber Efendimiz şehitliğin peygamberlikten sonra en büyük mertebe olduğunu anlatıyor. Bize artık dua etmek düşüyor. Takdiriilahiye boyun eğmek düşüyor. Cenabıhak memleketimizi, milletimizi en kısa zamanda bu mücadeleden zaferle çıkarsın."

Kur'an-ı Kerim okunup duaların edildiği ziyarette Erbaş, baba Avlar'a Kur'an-ı Kerim ve Türk bayrağı verdi.

Muhabir: Burak Milli

Son Güncelleme: 17.02.2018 17:01
Anahtar Kelimeler:
Türkiye
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.