Erciyes Türk Kurultayı’nda Türk dünyasının sıkıntıları tartışılacak

ERCİYES Türk Kurultayı Tertip Komitesi Başkanı Necip Dinçer, Erciyes Türk Kurultayı’nın Cumartesi günü yakılacak kurultay ateşi ile başlayacağını belirtti. Dinçer, Türk dünyasının yaşadığı sıkıntıların kurultayda masaya...

27 Temmuz 2015 Pazartesi 19:26
Erciyes Türk Kurultayı’nda Türk dünyasının sıkıntıları tartışılacak






ERCİYES Türk Kurultayı Tertip Komitesi Başkanı Necip Dinçer, Erciyes Türk Kurultayı’nın Cumartesi günü yakılacak kurultay ateşi ile başlayacağını belirtti. Dinçer, Türk dünyasının yaşadığı sıkıntıların kurultayda masaya yatıracağını söyledi.
2 Ağustos Pazar günü yapılacak olan Erciyes Türk Kurultayı ile ilgili bilgi veren Kurultay Tertip Komitesi Başkanı Necip Dinçer, kurultay ile Türk dünyasının yaşadığı sıkıntıları masaya yatırıp, çözüm arayacaklarını söyledi. Dinçer, Çin zulmünden çok fazla ızdırap çeken Uygurlardan, Suriye ve Irak Türkmenleri ile kendi sıkıntılarımızı bu kurultayda konuşarak, çözüm yolları bulmak için bir araya gelineceğini belirterek, "Rahmetli Başbuğ tarafından tertip edilmiş, bir dönem ara verilmiş ama 6-7 yıldır alın terimizle, kendi gayretlerimizle bir Türk çocuğunun yapması gerektiğini düşündüğümüz şekilde kurultayı yapıyoruz. Geçen yıl 8-10 bin kişi katıldı, bu yıl daha fazla katılımın olmasını bekliyoruz. Irak, Suriye, Azerbaycan Türkleri’nden lider seviyesinde, bunun yanında bazı sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra eski bakanlardan da katılım olacak. Kendisini Türk hisseden herkes kurultaya katılabilir" dedi.
Önümüzdeki yıl kurultaya Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev’in başkanlık yapması için girişimlerde bulunacaklarını ifade eden Dinçer, “Sayın Nazarbayev’in kurultaya başkanlık etmesini çok istiyoruz. O’nun ulvi düşüncelerinden yararlanmak istiyoruz. İnşallah 1 yıl sonraki kurultaya başkanlık etmesi için gerekli daveti yapacağız ve girişimlerde bulunacağız. Ve kendileri de teveccüh edip, inşallah katılırlar kurultaya” diye konuştu.
Kurultaya her yıl kıymetli sanatçıların da geldiğini ifade eden Dinçer, ancak bu yıl festival ağırlıklı bir kurultay amaçlamadıklarını söyledi. Dinçer, “Bu yıl ağırlıklı olarak konuşmacılar olacak. Türk Milliyetçiliği’ne hizmet vermiş, öneli yazarlar ve gazeteciler de olacak. Derli, toplu, ruhuna yakışır bir kurultay olsun istiyoruz” dedi.
“TÜRKİYE 40 BİN TÜRKMEN’E SAHİP ÇIKMADI”
Dinçer, Suriye’den yaklaşık 2 milyon kişinin Türkiye’ye sığındığını ve bu gelenlerden 40 bininin Türkmen olduğunu belirterek, “2 Milyon kişi geldi. Gelenlerden Kürtlere, Kürt vatandaşlarımız, Araplara, Araplar sahip çıktı ama Türkmenler sahipsiz kaldı. İstanbul’da parklarda yatanların hepsi Türkmen. Koskoca devlerimiz bu Türkmenlere sahip çıkmadı. İşte bu kurultayda bu konuları da masaya yatıracağız” diye konuştu. Diğer yandan kurultaya Ozan Arif ve Esat Kabaklı gibi sanatçılar da katılacak.
FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.