Erdoğan, Fransa, Katar ve Suudi Arabistan liderleriyle telefonla görüştü

Ümit KOZAN / ANKARA, () - CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, bu akşam sırasıyla, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ve Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz Al Suud ile birer telefon görüşmesi...

28 Temmuz 2015 Salı 00:13
Erdoğan, Fransa, Katar ve Suudi Arabistan liderleriyle telefonla görüştü






Ümit KOZAN / ANKARA, () - CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, bu akşam sırasıyla, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ve Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz Al Suud ile birer telefon görüşmesi yaptı.
Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Erdoğan, yaptığı görüşmelerde, Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, Katar Emiri Temim ve Suud Kralı Selman'a Türkiye'nin son terör saldırıları akabinde düzenlediği operasyonlar hakkında bilgi verdi. Muhataplarının Türkiye'ye desteklerini ifade ettikleri görüşmelerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ise Türkiye olarak DAEŞ ve PKK da dahil olmak üzere terörün her türüyle mücadele konusunda kararlı olduklarını vurguladığı öğrenildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suriye'deki kaosun Türkiye'nin ulusal güvenliğini tehdit ettiğine de değindiği belirtildi.
Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, Katar Emiri Temim ve Suud Kralı Selman'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Suruç'taki terör saldırısında hayatlarını kaybeden vatandaşların yanı sıra müteakip günlerdeki terör saldırılarında hayatlarını kaybeden askerler ve polisler için de taziye dileklerinini de ilettikleri kaydedildi.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.