Erdoğan "Oraya 2 tane devlet başkanı gitti. bize 20 tane geldi"

Özgür ALTUNCU-Cemal KÖYÜK/İSTANBUL,() Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ermenistan'ın Başkenti Erivan'daki törenlere katılan Fransa, Hollanda ve Rusya liderleri ile açıklama yapan Almanya Cumhurbaşkanına sert tepki gösterdi. Erdoğan'ın...

25 Nisan 2015 Cumartesi 17:35
Erdoğan "Oraya 2 tane devlet başkanı gitti. bize 20 tane geldi"






Özgür ALTUNCU-Cemal KÖYÜK/İSTANBUL,() Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ermenistan'ın Başkenti Erivan'daki törenlere katılan Fransa, Hollanda ve Rusya liderleri ile açıklama yapan Almanya Cumhurbaşkanına sert tepki gösterdi. Erdoğan'ın eleştirisinden Obama da nasibini aldı.
MÜSİAD'ın 23.Olağan Genel Kurulu'na katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tam bir saat süren bir konuşma yaptı. Erdoğan konuşmasının son bölümünde 1915 anması için Erivan'da düzenlenen törenlere katılan liderleri eleştirdi. Dün, Çanakkale kara savaşlarının 100. Yıl dönümünde tüm dünyaya barış mesajı verdiklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz barış mesajı vermek için mücadele ederken aralarında Rusya, Almanya, Fransa'nın da bulunduğu kimi ülkeler Ermenilerin yalanları üzerine inşa edilmiş bir yalana destek vererek kinin nefretin husumetin düşmanlığın tarafında saf tuttular. Maalesef buna Amerika da değişik bir ifade şekliyle katıldı" dedi.

TARİHÇİLERE BIRAKIN
Yüz yıl önce yaşanan acıların ortak acılar olduğunu söyleyen Erdoğan, "Osmanlı'nın vatanını, şerefini koruma mücadelesi sırasında gerçekleştirmek zorunda kaldığı zorunlu göç sırasında yaşananları biz gayet iyi biliyoruz. Bu gerçekleri ortaya çıkarmak siyasilerin, parlamentoların görevi değildir. Bu işi tarihçilere bırakın. Biz geçmişte yaşanan acıları unutmadan, ortak bir gelecek kurmanın çabası içinde olalım" diye konuştu.

ALMANYA'YA
Ermeni iddialarına destek veren ülkeleri önce kendi tarihlerindeki lekeleri temizlemeye davet eden Erdoğan sözlerini Almanya'ya sert göndermelerde bulunarak sürdürdü. Erdoğan, "Bu konuda en son söz söyleyecek ülkelerden bir tanesi Almanya, Rusya, Fransa. Almanya'nın geçtiğimiz yüz yılda yol açtığı iki ayrı dünya savaşında yaşananlar ortada. Kaldı ki Almanya, bu açıklamaları yaparken, 1 Milyona yakın orada bizim soydaşımız onların vatandaşı. 2 milyon da vatandaş olmayan Türkler var. 3 milyon Türk'ün yaşadığı Almanya'da Cumhurbaşkanının böyle bir tavrın içine girmesi, anlaşılır birşey değildir. Ben holokos, onlara girmeyeceğim. Onları zaten herkes biliyor. Geliyorum, altında en önemli soykırım imzası olan Almanya devletinin ardından diğer ülkelerin durumuna" dedi.


RUSYA'YA...
Rusya'nın 1917'den beri kendi toprakları içinde gerçekleştirdiği uygulamalar sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısının 10 milyonu aşkın olduğunu söyleyen Erdoğan, "Son olarak Kafkasya'da ve Ukrayna'da yaşanan hadiseler tüm çıplaklığıyla ve tazeliğiyle ortada. Doneks'te olanlar ortada. Kırım'da olanlar ortada" diye konuştu.

FRANSA'YA
Aynı şekilde Fransa'nın Cezayir'den başlayıp, Ruan'daya kadar gelen kötü bir sicili olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Tüm dünyanın malumu. Bunlar hep belgeli. Bizim birinci dünya savaşı şartlarında tamamen nefsi müdafaa amaçlı yaptığımız zorunlu göç uygulamasını eleştirenler, önce kendi geçmişlerindeki bu kanlı geçmişlerin hesabını vermek zorundadır. Biz kendi vatanımızı korumak için mücadele ederken onlar emperyalist amaçları için tüm bu insanlık suçlarını işliyorlardı. Fransa'dan kalkıyorsun ta Ruanda'ya, Cezayir'e giriyorsun. Ne işin var ya senin Ruanda'da" diye konuştu.

ORAYA 2 GİTTİ BİZE 20 GELDİ
"Biz ikili ilişkilerle çok farklı bir barış dünyasını tesis edelim derken. atılan bu adımlar bizleri bu cevabı vermeye mecbur etti" diyen Erdoğan sözlerini şu şekilde sürdürdü: Biz isterdik ki sayın Putin, Ermenistan'a gitmesin. Sayın Hollande, Ermenistan'a gitmesin. Biz Çanakkale'de Ermenistan'a yönelik herhangi bir cevap vermedik. Böyle bir adım da atmadık. Oraya 2 tane devlet başkanı gitti. Hamdolsun bize 20 tane devlet başkanı geldi. Avustralya Başbakanı, Yeni Zelanda Başbakanı ta kalkıp oralardan buralara geldiler. Niye ?Çünkü biz bir barış zirvesi düzenledik. Tarihteki olayların hesabının bugün verilmesi gibi bir yol açılacaksa bu konuda en rahat olan ülke hiç şüphesiz Türkiye'dir. Bunu iddiayla söylüyorum. Ey Avrupa Birliği bize akıl verme. Kendine sakla. Bak diyorsun ki, 'arşivlerinizi açın'. Biz 15 yıldır arşivlerimizin hazır olduğunu söylüyoruz. Bir Milyona aşkın belge, bilgi arşivlerimizde hemen şurada. Gerekirse askeri arşivimizi de açarız. Ermenistan'ın varsa arşivi o da açsın. Üçüncü ülkeler de varsa onlar da açsınlar. Bırakalım tarihçilere onlar araştırmalarını yapsınlar. Hazırlasınlar çalışmalarını getirsinler bizim önümüze. Ondan sonra yüzleşmekse, biz yüzleşmeye varız. Biz rahatız. Bundan sonraki süreç çok daha farklı olacak. Biz hiçbir zaman savunmada olmayacağız. Biz bilginin net olarak ortaya konulduğu bir ülke olacağız.
(FOTOĞRAF)
 

Son Güncelleme: 25.04.2015 18:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.