Erdoğan Putin görüşmesi Perşembe günü

Moskova ile Ankara'yı savaşın eşiğine getiren uçak düşürme olayının ardından iki ülke arasındaki buzların hızla erimesi için düğmeye basıldı.

27 Haziran 2016 Pazartesi 23:01
Erdoğan Putin görüşmesi Perşembe günü







Erdoğan Putin görüşmesi Perşembe günü


Rusya Türkiye arasındaki uçak düşürme krizinin ardından doğrudan görüşme trafiğinin adeta kesildiği Moskova Ankara hattında baş döndürücü hızda gelişmeler yaşanıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında ilk görüşme Perşembe günü..


Türkiye ile İsrail arasında sağlanan anlaşmanın ardından Rusya Türkiye ilişkileri de normalleşme yolunda önemli bir viraja girdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e gönderdiği mektubun ardından iki liderin bir telefon görüşmesi yapacağı bildirildi.
Açıklamayı Başbakan Binali Yıldırım yaptı. TRT canlı yayınında konuşan Yıldırım, görüşmenin çarşamba ya da perşembe günü yapılacağını söyledi.

ERDOĞAN'DAN MEKTUP

Bugün Kremlin'den yapılan açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e bir mektup yazarak, üzüntülerini dile getirdiği ifade edilmişti.

Öncesinde ise Erdoğan Putin'e, Başbakan Yıldırım da Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev'e Rusya Milli Günü nedeniyle birer mektup göndermişti.

RUSYA İLE UÇAK KRİZİ NASIL YAŞANMIŞTI?

Suriye sınırında Türkiye hava sahasını ihlal eden SU-24 tipi bir Rus savaş uçağı 24 Kasım 2015'te, angajman kuralları gereğince iki Türk F-16'sı tarafından vurulmuştu. Hasar alan uçak Suriye'de bulunan Bayırbucak bölgesinde düşmüştü.

Uçağın içinde bulunan iki Rus pilot paraşütle atlamıştı. Pilotlardan biri paraşütle atlarken yaralanmış ve bölgede yaşayan militanlar tarafından öldürülmüştü. Diğer pilot Suriye ordusu askerleri tarafından yapılan operasyonla kurtarılmıştı.

 
Anahtar Kelimeler:
Erdoğan Putin Görüşmesi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.