Ergenekon sanığı yazar Ergün Poyraz cezasını Koçarlı'da çekiyor

AYDIN'ın Koçarlı İlçesi Çakırbeyli Mahallesi'nde, bir aylık kamu cezasını muhtarlıkta temizlik işleri yaparak çeken Ergenekon sanığı yazar Ergün Poyraz, İplikçi adlı son kitabında Recep Tayyip Erdoğan'ın kasası olarak bilinen şahsın...

09 Mart 2015 Pazartesi 21:58
Ergenekon sanığı yazar Ergün Poyraz cezasını Koçarlı'da çekiyor






AYDIN'ın Koçarlı İlçesi Çakırbeyli Mahallesi'nde, bir aylık kamu cezasını muhtarlıkta temizlik işleri yaparak çeken Ergenekon sanığı yazar Ergün Poyraz, İplikçi adlı son kitabında Recep Tayyip Erdoğan'ın kasası olarak bilinen şahsın şikayeti üzerine açılan dava neticesinde burada olduğunu söyledi.
Ergün Poyraz şimdiye kadar 27 kitap yazdığını ancak hiç bir kitaptan ne yargılandığını ne de ceza aldığını ifade ederek, "27'nci yazdığım İplikçi adlı son kitabımda Recep Tayyip Erdoğan'ın kasası olarak bilinen şahsı yazdığım için bu şahsın şikayeti üzerine dava açıldı. Davada hiçbir ifade vermeden hiçbir belge sunmama izin verilmeden direk ceza verildi. Daha öncede Ergenekon davasından haksız yere bir buçuk yıl Kandıra, beş buçuk yılda Silivri cezaevinde toplam 7 yıl yattım. Silivri buraya saatlerce uzak bir yerdi. Kendi memleketimde de yine haksız yere aldığım bir aylık cezayı çekeceğim buna da şükür diyorum. Hiç olmazsa akşamları evime gidebiliyorum" dedi.
"HİTLERİ ARATIYORLAR"
AK Parti iktidarının yaptığı uygulamalarla Hitleri arattığında değinen Poyraz, "Adnan Menderes demokrasi şehidi, burası da demokrasi beşiği olarak anılıyor. Şu andaki iktidarda bir ara Menderes'i örnek alıyordu. Ancak yaptıklarına baktığınız zaman Hitler'i aratacak uygulamaları var. Sorgusuz sualsiz ifade alınmadan haksız cezalarla Hitler'i bile aratıyor. Buradaki cezama gelince denetim bürosuyla görüştüğümde bana muhtarlık binası denildi. Sonra muhtarlığa gelmişler mezarlık temizlesin demişler. Bunun üzerine bende her türlü ayak oyunları olacağını bildiğim için mezarlık temizliğine başladım. Normal şartlarda mezarlık temizleme lafını kullanamazlar çünkü mezarlık muhtarlığa bağlı değil burası mahalle olduğu için Koçarlı Belediyesi'ne bağlıdır. Bu da basına yansıyıp çok tepki toplayınca buraya gelerek 'Görevli arkadaşın aklında yanlış kalmış senin yerin muhtarlık binasıdı'r dediler. Bende şu an cezamı muhtarlık binasını bekleyerek temizliğini yaparak bitirmeye çalışıyorum" diye konuştu.
"KÖYÜMDE KALACAĞIM"
"7 yıl cezaevinde yattığım için burası cezaevi gibi gelmiyor" diyerek sözlerine devam eden Poyraz, "Eski arkadaşlarla normal sohbet ediyorum. 7 yıl cezaevinde yattıktan sonra burası bana köy ziyareti gibi geliyor. Bir bakıma köyde tanımadığım arkadaşları tanımak, tanıdıklarımla sohbet etme imkanım oldu. Sabah geliyorum akşam evime gidiyorum. Ergenekon davasından tahliye olduğumun birinci yıldönümü olan Mart ayında kutlamayı bir ay daha ceza vererek beraber kutluyoruz. Cezam bittikten sonra Ankara'ya dönmeyi düşünmüyorum. Ya Kuşadası'na veya buraya yerleşerek hayatımın geriye kalan kısmını burada sürdüreceğim. Burada zaten bavulumla bekliyorum, tutuklanırsam bavulumu alıp giderim yoksa zaten buradayım" diye konuştu.
"MENDERES ÜZERİNDEN SİYASET YAPIYORLAR"
Tüm partilerin Menderes üzerinden nemalanmaya çalıştıklarına değinen Poyraz, "Adnan Menderes bizim köyümüzden çıkmış herkesin saygı duyduğu ve sevdiği bir başbakandır. Benim için demokrasilerde önemli adımlar atmış birisidir. Bütün partiler özellikle AK Parti rahmetli Adnan Menderes'in üzerinden siyaset yapıyor. Ama bugün AK Parti'nin uygulamalarına bakıldığı zaman Menderes'in tasvip edeceği hiçbir uygulaması yoktur. AK Parti'nin yöntemleri asla Menderes'le kıyaslanamaz ve bağlaştırılamaz. Ne Tayyip Erdoğan Adnan Menderes'e yakındır ne de diğerleri. Tayyip Erdoğan tek adam olmaya oynayan dediğim dedik astığım astık demokrasi ile hiçbir tahammülü olmayan biridir. Ama Menderes tam tersidir. Zamanla belki ufak tefek olaylar olmuştur ama hiçbir zaman kıyaslanamaz. Sadece Menderes'i kullanıyorlar bunların amacı ondan nemalanmaktır" dedi.
FOTOĞRAF

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.