Erkek şiddetine kırmızı yazmalı tepki

Tolga YILDIRIM/ANTALYA, () - ANTALYA'da 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla kadın cinayetlerine dikkati çekmek amacıyla Al Yazma Anıtı'nda toplanan kadınlar, boyunlarına taktıkları kırmızı yazmayla erkek şiddetine tepki gösterdi....

08 Mart 2015 Pazar 13:52
Erkek şiddetine kırmızı yazmalı tepki






Tolga YILDIRIM/ANTALYA, () - ANTALYA'da 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla kadın cinayetlerine dikkati çekmek amacıyla Al Yazma Anıtı'nda toplanan kadınlar, boyunlarına taktıkları kırmızı yazmayla erkek şiddetine tepki gösterdi. CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan, "Kadınlar şu an Türkiye'de sadece hak mücadelesi değil, can mücadelesi verir duruma geldi" dedi.
Antalya'da 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla CHP'li kadınlar, töre ve namus cinayetleri ile öldürülen kadınlara dikkati çekmek amacıyla yapılan Al Yazma Anıtı'nda bir araya geldi. Yaşamını yitiren kadınların adının yazılı olduğu anıt önünde toplanan kadınlar, slogan atarak erkek şiddetine tepki gösterdi. Boyunlarına kırmızı yazma takan kadınlara, bazı erkekler de destek verdi. Erkek öğrenciler de Özgecan Aslan'ın fotoğrafının yer aldığı 'Özgecan Aslan ölümsüzdür' yazılı tişört giyerek, etkinliğe katıldı.
'AL YAZMA TUTKU, MÜCADELE VE KADINA ŞİDDETİN SEMBOLÜ'
Anıt önünde basın açıklaması yapan CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan, Antalya'nın kadınların en çok şiddete maruz kaldığı illerden biri olması nedeniyle 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde Al Yazma Anıtı önünde toplandıklarını anlattı. Anıtta öldürülen 476 kadının adının yazılı olduğuna değinen Dokuzcan, anıtın ismi olan al yazmanın direniş, tutku, mücadele ve kadına yönelik şiddeti simgelediğini dile getirdi.
'HER GÜN BİR KADIN ÖLDÜRÜLÜYOR'
Bireysel hak ve özgürlüklerin öne çıktığı 21. yüzyılda sadece 2014 yılında 296 kadının yakınları tarafından öldürüldüğüne dikkati çeken Dokuzcan, “Her gün nerdeyse 1 kadının sistematik, planlı şekilde öldürüldüğünü görüyoruz. Kadınlar şu an Türkiye'de sadece hak mücadelesi değil, can mücadelesi verir duruma geldi. Bizler hep birlikte 8 Mart'ın devrimci ışığı altında kadını ikincilleştiren, kadını toplumsal hayattan uzaklaştıran, kadını yok sayan zihniyete karşı bizim bedenimiz, kimliğimiz ve emeğimiz üzerine söz söyleyen bazı erkeklere karşı mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.

'KADINLAR ÜZERİNDEN FAŞİZM UYGULANMAKTADIR'
Türkiye'de kadına karşı sistematik şekilde ideolojik saldırı olduğunu savunan Dokuzcan, "Kadınlar üzerinden faşizm uygulanmaktadır. Buna karşı topyekün mücadele vereceğiz. Bizim kahkahamıza, kıyafetimize, nasıl oturup kalkacağımıza karşı konuşanlara gereken cevabı seçimde vereceğiz. Emeğimiz, bedenimiz, kimliğimiz bizimdir" diye konuştu.
ŞAŞKIN BAKIŞLARLA İZLEDİ
Al Yazma Anıtı önünde yapılan etkinliğe bir grup lise öğrencisi de üzerinde Atatürk'ün 'Dünyada her şey kadının eseridir' sözünün yazılı olduğu pankart taşıyarak destek verdi. Bu sırada parkın çevresindeki çöp konteynerinden topladıklarıyla geçimini sağlamaya çalışan bir kadın, şaşkın bakışlarla yürüyüşü ve Al Yazma Anıtı'nda toplananları izledi. Bir süre konteynerdeki çöpleri ayrıştıran kadın, bulduğu karton mukavvayı katlayıp el arabasına koyduktan sonra alandan ayrıldı.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.