Erken Emekli Olabilmek İçin 15 Gün Önce Madene Girmiş

Murat KİBRİTOĞLU- Çağlar ÖZTÜRK/ERMENEK (Karaman), () - KARAMAN'ın Ermenek İlçesi'ndeki kömür madenini su basması sonucu ulaşılamayan 18 madenciden biri olan 42 yaşındaki Hüseyin Çolak'ın, erken emekli olabilmek için 15 gün önce...

30 Ekim 2014 Perşembe 13:44
Erken Emekli Olabilmek İçin 15 Gün Önce Madene Girmiş






Murat KİBRİTOĞLU- Çağlar ÖZTÜRK/ERMENEK (Karaman), () - KARAMAN'ın Ermenek İlçesi'ndeki kömür madenini su basması sonucu ulaşılamayan 18 madenciden biri olan 42 yaşındaki Hüseyin Çolak'ın, erken emekli olabilmek için 15 gün önce madene girdiği ortaya çıktı.
Maden ocağında mahsur kalan madencilerden Hüseyin Çolak'tan gelecek iyi bir haberi umutla bekleyen kızı 21 yaşındaki Emine Alıcı, babasının 1992'de meydana gelen bir maden kazası sonucu işi bıraktığını söyledi. Babasının 5 yıl önce tekrar madende işe başladığını ancak yerin altına girmeden dışarıda hızar kesme makinesinde çalıştığını anlatan Emine Alıcı, babasının, yeni çıkan Torba Yasa sonrası madencilere tanınan yıpranma priminden faydalanıp erken emekli olabilmek için 15 gün önce yeniden ocağa girdiğini anlattı. Emine Alıcı, "Babam yeni çıkan Torba Yasa sonrası, erken emekli olabilmek için yeniden ocağa girdi. Babam 5 yıldır ocakla ilgili işlerde de çalışıyordu. Ancak madene girmiyordu. Ancak işveren, maden çalışanlarının ocağın içinde yemek yemelerini istiyormuş. Bu kabul edilemez. Onlar da başka işlerde çalışanlar gibi yemekhanelerde yesinler. Bize artık sadece Allah yardım eder. Bari bizden sonrakiler bu acıyı yaşamasın"dedi.
3 AYDIR ÜCRET ALMIYORDU

Hüseyin Çolak'ın diğer kızı 19 yaşındaki Ebru Çolak ise kendisinin 11 gün önce doğum yaptığını ancak babasının maddi durumu iyi olmadığı için torununu ziyarete gelemediğini bu yüzden para biriktirdiğini söyledi. Ancak babasının madenden para alamadığını bildiğini ileri süren Çolak, "Ben akrabamızla evliyim ve 11 gün önce doğum yaptım. Ancak babam yanıma dahi gelemedi. Babam 3 aydır ücret alamıyordu. Babama ve arkadaşlarına, 'Paranızı alabilmek için çalışın' demişler. Onlar da mecburen çalışıyordu. 15 gün önce de madenin içinde çalışmaya başlamıştı" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.