Erol Evcil'in işçilerinden ücret eylemi

Şahap AVCI/ALİAĞA (İzmir), () - İZMİR'in Aliağa İlçesi'nde Erol Evcil'e ait Sider Demir Çelik Fabrikası'nda, son 4 aylık ücretlerini alamadıklarını ve bir aydır da çalışamadıklarını söyleyen işçiler eylem yaptı. Fabrika...

06 Mart 2015 Cuma 16:56
Erol Evcil'in işçilerinden ücret eylemi






Şahap AVCI/ALİAĞA (İzmir), () - İZMİR'in Aliağa İlçesi'nde Erol Evcil'e ait Sider Demir Çelik Fabrikası'nda, son 4 aylık ücretlerini alamadıklarını ve bir aydır da çalışamadıklarını söyleyen işçiler eylem yaptı.
Fabrika önünde toplanan 200 kadar işçi, uzun süre sessiz bir şekilde bekledi. Türk Metal İş Sendikası İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Hayrettin Çakmak'ın gelmesiyle birlikte işçiler fabrika yemekhanesine geçti. Kapıda işçilere kısa bir konuşa yapan Çakmak, sadece Aliağa'da değil işverenin İzmir Bornova ve Sivas'taki fabrikalarında da aynı sıkıntıların yaşandığını söyledi. 4 aydır işçilerin ücretlerinin alamadığını belirten Hayrettin Çakmak, "Bir aydır ise hiç bir açıklama yapılmadan fabrika kapalı ve biz çalışamıyoruz. Sürekli bugün, yarına 'açacağız, çalışacağız' deniliyor. Biz de yalancı çıkmaktan bıktık" dedi.
EVCİL: FABRİKAYI KAPATACAĞIM

Hayrettin Çakmak ve işçiler daha sonra içeriye girerek fabrikada bulunan Erol Evcil ile iki saat görüştü. İşçiler Erol Evcil'e ücretlerini alamadıkları için zor durumda kaldıklarını alacaklarının ödenmesini istedi. Toplantının ardından fabrikadan çıkan işçiler, "Patronumuz Evcil, devletin tüm hesaplarına el koyması nedeniyle ücretleri ödeyemediğini söyledi. Bloke olan paralarının üzerindeki kısıtlama kalkınca işçilerin tüm alacaklarını ve borçlarını ödeneceğini ardından Aliağa ve Sivas'daki fabrikaları kapatacağını belirtti. Sadece Bornova'daki fabrikayla yola devam edeceğini de anlattı" dedi.
İşçiler, fabrika Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'ndayken (TMSF) günü gününe ücretlerini aldıklarını da belirterek, "Fabrika sahibine açtığımız davaları da kazandık. Ancak halen ücret alamadığımız için mağduruz" diye konuştu.
Aliağa'daki Sider Demir Çelik Fabrikası'nda, 520 işçi çalışıyor.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.