Erzurum'da Buruk Kutlama

ERZURUM'da Cumhuriyetin kuruluşunun 91'inci yıl dönümü Karaman'ın Ermenek ilçesindeki maden kazası nedeniyle buruk kutlandı. Havuzbaşı semtinde düzenlenen Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına Vali Ahmet Altıparmak ile eşi Özden Altıparmak,...

29 Ekim 2014 Çarşamba 14:07
Erzurum'da Buruk Kutlama






ERZURUM'da Cumhuriyetin kuruluşunun 91'inci yıl dönümü Karaman'ın Ermenek ilçesindeki maden kazası nedeniyle buruk kutlandı.
Havuzbaşı semtinde düzenlenen Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına Vali Ahmet Altıparmak ile eşi Özden Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Mehmet Sekmen, 9'uncu Kolordu Komutanı Korgeneral Şeref Öngay, kamu kurum müdürleri, sivil toplum örgütleri temsilcileri, askerler, subaylar, polisler ve vatandaşlar katıldı. Töreni izlemeye gelen yaşlı, genç ve çocuklar tören boyunca ellerindeki bayrakları salladı.
Tören geçişinde bedensel engelli Yasin Karbuz asker kıyafeti ve sırtındaki Türk bayrağıyla geçiş yaptı. 'Erzurumlu Mucit' olarak tanılan motor ustası Sabit Çalışır, kendi yaptığı otomobili ile geçti. Konuşma yapmak üzere kürsüye çıkan Vali Ahmet Altıparmak, tören alanında montsuz duran öğrencilerin öğretmenlerini ise "Hava soğuk çocukları üşütmeyin. Montlarını giyinsin" diye uyardı.
Karaman'ın Ermenek ilçesindeki maden ocağında meydana gelen kaza nedeniyle hareketli türküler ve folklör ekibinin gösterisi programdan çıkarıldı. Büyükşehir Belediyesi'nin mehteran bölüğünün marşları ile devam eden Cumhuriyet kutlamaları, tören geçişi ve eğitime verdiği katkıdan dolayı Çankaya Üniversitesi Mütvelli Heyete Başkanı Erzurumlu Sıtkı Alp'e, Vali Ahmet Altıparmak tarafından 'Cumhuriyet Onur Ödülü'nun verilmesi ile sona erdi.
CHP İl yönetimi ise Atatürk'ün anıtının buluduğu havuzbaşına çelenk bırakıp, saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı'nı okudu. CHP il Başkanı Tacettin Kızıloğlu ve partililer üzerinde 'Nice 91'inci yıllara' yazılı tşört ve Türk Başrağı'nın bağlı olduğu balanları gökyüzüne bıraktı.


FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.