Esenyurt Belediye Başkanı istifa etti

Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu görevinden istifa etti.

15 Aralık 2017 Cuma 13:29
Esenyurt Belediye Başkanı istifa etti






Esenyurt Belediye Başkanı istifa etti

   Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu görevinden istifa etti.2004 yılından beri Esenyurt Belediye Başkanlığı koltuğunda oturan Necmi Kadıoğlu flaş bir kararla görevini bıraktı. Esenyurt Belediyesi’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada “Belediye Başkanımız Necmi Kadıoğlu kendi isteğiyle görevinden istifa etti” denildi. Kadıoğlu istifasında sağlık sorunlarını gerekçe gösterdi.

     Yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi: “Mart 2004 tarihinde yapılan yerel seçimlerde belediye başkanlığı görevine seçilip yaklaşık 13 yıl 8,5 aydır görevini aralıksız yürüten belediye başkanımız sayın Necmi Kadıoğlu bugün itibariyle kendi isteğiyle görevinden istifa etmiş, buna ilişkin yazılı talebini valilik makamına iletmiştir. Sayın belediye başkanımız son 3 yıldır muhtelif sağlık sorunları nedeniyle tedavi görmektedir. Sorumlu olduğu ilçenin ve Esenyurt halkının ihtiyacı olan hizmetlerin üretilmesinde ve yerine getirilmesinde bu sağlık sorunlarının engel olmaya başlayacağı kaygısı ile böyle bir istifa kararı almış bulunmaktadır. Sayın belediye başkanımız seçildiği günden bugüne kadar Esenyurt ilçesine ve halkına olan duyarlılık sebebiyle almış olduğu bu kararı saygıyla karşılıyoruz” AKBİL  

   Sözcü'nün haberine göre Necmi Kadıoğlu’nun ismi kamuoyunun gündemine hep sansasyonel tartışmaların içinde gelmişti. Kadıoğlu’nun geçtiğimiz yıl sarf ettiği “1923'te darbe yapıp Cumhuriyeti kurdular” sözleri uzun süre gündemi meşgul etmişti. Kadıoğlu’nun ismi ayrıca dönemin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da yargılandığı, AKBİL davasına ‘kilit isim’ olarak girmişti.

   Kadıoğlu’nun istifasına ilişkin ilk değerlendirme AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehdir Eker’den geldi. Eker katıldığı canlı yayında yaptığı açıklamada “Esenyurt Belediyesi ile ilgili tartışılan bir konu yok. Kendisi istifa etti, sağlık sorunlarını gerekçe göstererek. Bundan sonraki hayatında başarılar diliyoruz. Esenyurt Türkiye’nin en büyük ilçelerinden birisi.Yerine biri seçilir hizmet akışı devam eder” dedi.

Son Güncelleme: 15.12.2017 15:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.