Eski 29. ve 32. Asliye Ceza Hakimlerinin tutukluluğuna itiraz edildi

Arzu KAYA/İSTANBUL, () SAMANYOLU Yayın Gurubu Başkanı Hidayet Karaca ile 22 Temmuz ve devamı operasyonlarda tutuklanan, aralarında Yurt Atayün ve Ali Fuat Yılmazer'in de bulunduğu 63 polisin dosyalarında reddi hakim kararı veren eski İstanbul...

04 Mayıs 2015 Pazartesi 15:42
Eski 29. ve 32. Asliye Ceza Hakimlerinin tutukluluğuna itiraz edildi






Arzu KAYA/İSTANBUL, () SAMANYOLU Yayın Gurubu Başkanı Hidayet Karaca ile 22 Temmuz ve devamı operasyonlarda tutuklanan, aralarında Yurt Atayün ve Ali Fuat Yılmazer'in de bulunduğu 63 polisin dosyalarında reddi hakim kararı veren eski İstanbul 29. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Metin Özçelik ve tahliye kararı veren eski İstanbul 32. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Mustafa Başer'in tutukluluğuna itiraz edildi.

SORUŞTURMA DOSYASI ANADOLU 2. AĞIR CEZA MAHKEMESİ'NDE

“Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasına kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek" ve “silahlı örgüt üyesi olmak " suçlamalarıyla geçtiğimiz hafta tutuklanan hakimlerin avukatları tutukluluğa itiraz dilekçelerini sundu. Geçtiğimiz Perşembe günü tutuklanan Hakim Metin Özçelik'in avukatı Önder Durdu tutukluluğa itiraz dilekçesini tutuklama kararı veren Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne ertesi gün sundu. Tutukluluğa itiraz dilekçesi soruşturma dosyasıyla beraber sabah saatlerinde Anadolu 2. Ağır ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Dosyanın Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmiş olması nedeniyle geçtiğimiz Cuma günü tutuklanan hakim Mustafa Başer'in avukatı Celal Sis ise öğleden sonra Anadolu Adalet Sarayı'na gelerek Başer hakkındaki tutuklama kararına itiraz etti.

TUTUKLULUĞA İTİRAZLAR EN YAKIN AĞIR CEZA MAHKEMESİ'NE
Avukat Celal Sis, dosyanın 2802 Sayılı Hakimler ve Savcılar Kanunu uyarınca incelenmek üzere Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildiğini belirterek, mahkemenin itirazları en kısa sürede değerlendireceğini düşündüklerini ifade etti. 2802 Sayılı Hakimler ve Savcılar Kanunu uyarınca tutuklama kararına yapılacak itirazların Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi'nden sonraki en yakın Ağır Ceza Mahkemesi'ne yapılacağını kaydeden avukat Sis, tutuklu Hakimlerin görev yerlerinin İstanbul Adalet Sarayı olduğu için, dosyanın kendi yargı çevresi dışındaki en yakın Ağır Ceza Mahkemesi olan Anadolu Adalet Sarayı'na gönderildiğini ifade etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.