Eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu gözaltı alındı

İstanbul ilinin eski Valisi olan Hüseyin Avni Mutlu gözaltına alındı. Polisler tarafından şu sıralar evinde arama yapıldığı bildirildi. Evinin çevresinde geniş çaplı güvenlik önlemi alındı.

26 Temmuz 2016 Salı 10:08
Eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu gözaltı alındı






İstanbul ilinin eski Valisi olan Hüseyin Avni Mutlu gözaltına alındı. Polisler tarafından şu sıralar evinde arama yapıldığı bildirildi. Evinin çevresinde geniş çaplı güvenlik önlemi alındı. 

 İçişleri Bakanlığı tarafından İstanbul Eski Valisi Hüseyin Avni Mutlu görevden uzaklaştırıldı. Geçtiğimiz Cuma günü darbe teşebbüsü yapılmasının ardından Hüseyin Avni Mutlu'nun görevden uzaklaştırılması bir çok kişiyi adeta şok etti.

 İstanbul Eski Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırıldı.İçişleri Bakanlığınca, merkez ve taşra teşkilatlarında görevli 246 mülki idare amiri, 7 bin 899 emniyet, 614 jandarma ve aralarında sahil güvenlik komutanının da bulunduğu 18 sahil güvenlik personeli olmak üzere toplam 8 bin 777 personel görevden uzaklaştırıldı.

 Görevden uzaklaştırılan 246 mülki idare amirinin içerisinde en dikkat çekeni, İstanbul'un eski Valisi olan ve daha sonra Merkez'e alınan Hüseyin Avni Mutlu oldu. Mutlu, Merkez'deki görevinden de uzaklaştırıldı.

 Hüseyin Avni Mutlu Kimdir?

İstanbul'a vali olarak atanan Hüseyin Avni Mutlu, 1956'da Rize'nin Fındıklı ilçesinde doğdu. Evli, iki çocuk babası.
İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdikten sonra 1985'te Kocaeli Kaymakam Adayı olarak göreve başladı. Bolu'nun Gerede ve Çorum'un Kargı İlçesinde Kaymakam Vekilliği görevinde bulunduktan sonra, 1988 yılında Bursa ili, Büyükorhan İlçesine İlçenin ilk Kaymakamı olarak atandı.
1991-1992 yıllarında ABD'de bir yıl süreyle İngilizce eğitimi gördü. 1992-1994'te Şırnak'ın Silopi ilçesinde kaymakamlık, 1994-1997 arasında Şırnak Vali Yardımcılığı, 1997-2002 yıllarında Çanakkale'nin Eceabat ilçesinde kaymakamlık görevini yürüttü.
Daha sonra bir yıl süreyle Çanakkale Vali Yardımcılığı yaptı. 2003-2005 arasında İstanbul'un Bağcılar ilçesi kaymakamlığını yürüttü.
2005-2007 arasında iki yıl süreyle Siirt Valiliği yapan Mutlu 19 Eylül 2007 tarihli kararnameyle Diyarbakır Valiliği'ne atandı. (TK)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.